Je bent hier: HomeArchief › Nieuwsberichten

Bewonersbrief: aanleg sporen 8 en 9

Op in Nieuwtje
De aanleg van de sporen en het plaatsen van de wissels voor de sporen 8 en 9 start op 21 augustus 2017 en zal duren tot 6 oktober. De werken vinden plaats tussen de Kortrijkesteenweg en de Snepkaai. Meer informatie over deze werken vind je in de bewonersbrief.

Bewonersbrief: start bouw Diamantgebouw (B1)

Op in Nieuwtje
Op maandag 7 augustus 2017 starten de voorbereidende werken voor de bouw van het Diamantgebouw (B1) aan de Koningin Fabiolalaan, ter hoogte van de Aaigemstraat - Frans De Potterstraat. Meer informatie vind je in de bewonersbrief.

Tweede definitieve trap perron 10 open

Op in Nieuwtje
Vlakbij de reizigerstunnel is de tweede definitieve trap naar het perron 10 (en het toekomstige perron 9) opengesteld. De andere trap bevindt zich aan de kant Ganzendries. Wil je graag met de lift? Die bevindt zich aan kant van de oude tramtunnel. De roltrappen en tweede lift komen in september …

Bewonersbrief: werken in de Koningin Astridlaan

Op in Nieuwtje
In de Koningin Astridlaan wordt het wegdek vernieuwd. De werken starten op 12/06/2017. Plaatselijk verkeer blijft steeds mogelijk tot aan de grens van de werken. Alle informatie over de werkzaamheden vindt u in de bewonersbrief van stad Gent (pdf - 539 kB).

Informatiebrief: schilderwerken dakstructuur spoor 12

Op in Bewonersbrieven
De verf aan de dakstructuur boven perron 12 wordt hersteld. De aannemer voorziet werken tijdens verschillende nachten en twee weekends in juni 2017. Meer informatie over de fasen van de werken en de juiste data van het nacht- en weekendwerk vindt u hier (pdf - 868 kB).

Nultolerantie ondergrondse fietsenstalling

Op in Nieuwtje
Nultolerantie ondergrondse fietsenstalling Vanaf woensdag 14 juni 2017 heerst nultolerantie in de ondergrondse fietsenstalling. Fietsen die niet in de rekken gestald staan, zullen vanaf dan verwijderd worden. Signalisatie ter plaatse wijst fietsers op deze actie. Plaats om fietsen te stallen is er alleszins voldoende aanwezig. Fietse…

Evolutie etagerekken

Op in Nieuwtje
Evolutie etagerekken Door het stijgende aantal fietsers die van en naar het station pendelen, werd de westelijke ondergrondse fietsenstalling recent uitgebreid. Van maart tot begin juni 2017 werden daarom 3.000 extra plaatsen voorzien.  Hier kunt u de evolutie van die uitbreiding bekijken.  De enkele fietsen…

Levering in de nacht van 4 op 5 juni 2017

Op in Nieuwtje
In de nacht van 4 op 5 juni 2017 wordt er materiaal voor spoor 12 geleverd aan de zuidzijde van het station. Hierbij zal de torenkraan en een lift gebruikt worden. De duur van de levering wordt tot het minimum beperkt. Onze excuses voor eventuele hinder en dank u voor uw begrip.