Je bent hier: HomeInfo en inspraakFrequently Asked Questions (FAQ) › Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Hoe zit het met de bereikbaarheid van de stationsomgeving tijdens de werken?

De aannemers zullen in fasen werken. Hierdoor zal iedereen het station altijd kunnen bereiken. Zowel te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer als met de auto.

Hoe kan ik de stationsbuurt best bereiken met de auto/de fiets/te voet? Wat zijn de veiligste routes?

Op deze website kan je de verschillende routes terugvinden zowel voor auto's, fietsers als wandelaars. Alle informatie over bereikbaarheid vind je hier terug.

Kan ik tijdens de werken gebruik maken van de ondergrondse parking aan het station Gent-Sint-Pieters?

Jawel, het grootste gedeelte van de ondergrondse parkeergarage is reeds in gebruik genomen.  Meer info over de parking vind je hier.

Hoe kan ik van het voordeeltarief van de ondergrondse parking gebruikmaken?

Bij het binnenrijden in de parking neem je een ticket. Dit parkingticket bied je samen met je treinticket of -abonnement (dat geldig is op de dag dat je de parking gebruikt) aan bij één van de loketten in het station. Daar zal je parkeerticket gevalideerd worden en zo kun je van het voordeeltarief genieten. Het laten valideren van je parkingticket kan zowel bij vertrek als bij terugkeer. Meer informatie over de parking kan je hier vinden.

Kan ik bovengronds parkeren?

In de straten rond het station is een nieuw parkeerregime ingevoerd. Tussen 9u en 19u mag je niet langer dan 5 uur parkeren.  Zo blijft de buurt gespaard van een te grote parkeerdruk. Na 19 uur parkeert u er gratis en kunt u langer dan 5 uur parkeren. Meer informatie vind je hier.

Hoe kan ik per auto van de Voskenslaan naar de Koningin Fabiolalaan rijden?

Een mogelijk route is via de Sint-Denijslaan, Maurice Dupuislaan, Snepkaai en dan rechtsaf de K. Fabiolalaan inrijden. Voor meer informatie omtrent de bereikbaarheid van de stationsomgeving per auto klik hier.

Komt er een verbinding tussen de Sint-Denijslaan/Valentin Vaerwyckweg en de Koningin Fabiolalaan?

Per fiets en te voet kan je aan de Timichegtunnel bonvengronds van de Sint-Denijslaan naar de Koningin Fabiolalaan fietsen en wandelen. Met de auto kom je via de Timichegtunnel in de ondergrondse parking. Het is niet de bedoeling om met de auto hier naar de woonbuurt aan de Koningin Fabiolalaan te kunnen rijden.

Wat gebeurt er met buslijn 9? Zal die in de toekomst nog langs de Koningin Fabiolalaan rijden?

Vanaf 1 oktober 2018 rijdt de nieuwe lijn 19 langsheen het station Gent-Sint-Pieters. Deze verbindt het Arteveldepark met het station en de Koningin Fabiolalaan. De buslijn rijdt elke dag tussen 06.30 uur en 19.30 uur. Op weekdagen rijdt deze om de 15 minuten. Meer informatie over de nieuws buslijn kan je terugvinden op de website van De Lijn.

Heb je vragen of problemen bij het raadplegen van de documenten? Bel 09 241 24 11 of mail naar info@projectgentsintpieters.be.