Je bent hier: HomeInfo en inspraakInspraak › Het Koningin Mathildeplein (2016)

Het Koningin Mathildeplein (2016)

De Stad Gent werkt momenteel aan de plannen voor het Koningin Mathildeplein en wil graag rekening houden met de mening van de omwonenden en de toekomstige gebruikers van het plein.
Je kon tot 2 oktober 2016 je mening geven via een (digitale) enquête en via een participatieplatform . De verzamelde gegevens zullen de basis vormen voor het uiteindelijke ontwerp.  

En op 10 oktober 2016 gingen we nog een stapje verder: dan vond een workshop plaats waar deelnemers zelf aan de slag konden en via pc een ontwerp konden maken.

Lees hier de synthese over het inspraaktraject over het Koningin Mathildeplein (pdf - 392 kB).

Alle info vind je op de wijksite van de stationsbuurt-zuid.

Volgende ontwerpen hadden op het participatieplatform het meeste succes:
luc de vosplein
Een gevarieerd groen, verkeersluw plein voor omwonenden, pendelaars en scholieren met subtiele herinnering aan het Gentse icoon Luc De Vos. Ingezonden door Thomas D.
Bekijk het ontwerp hier.

 

Bomen, groen, water, zitten, spelen, kiosk, bibliotheek, dienstencentrum, muziekschool, overdekte hal, ... voor buren en reizigers. Ingezonden door Myriam D. Bekijk het ontwerp hier.
rustgevend pleintje

 

windboom
Een combinatie van kunst, modern en groen... waaraan ik spontaan dacht bij de vraag naar voorstellen voor het Koningin Mathildeplein. Naar mijn mening sluit dit, in combinatie met echt groen goed aan bij de stijl van het station (modern) en de populatie die er vertoeft (veel scholieren...). Ingezonden door Annick D.
Bekijk het ontwerp hier.