Je bent hier: HomeVoorstelling projectThema's › Parkeren

Parkeren

Parking Station

Vlakbij het station ligt er een ondergrondse parking voor 2 754 wagens.
De parking Station is sinds december 2010 open en telt 3 niveaus. Hij is deels gericht op de pendelaars, maar ook op de toekomstige bewoners en gebruikers van de kantoren en appartementen die zullen verrijzen langsheen de K. Fabiolalaan.

parking

Op elke verdieping zijn er meer dan 20 plaatsen voor wagens voor personen met een beperkte mobiliteit voorzien.
Ook Cambio (autodelen) heeft gereserveerde standplaatsen op verdieping -1. Voor meer informatie over autodelen: http://www.cambio.be/

Parking

De parking in- en uitrijden kan alleen via de Timichegtunnel die aansluit op de Sint-Denijslaan en V. Vaerwyckweg. De wandelafstand tussen het station en de parking bedraagt een vijftal minuten.

Inrit parking Timichegtunnel


Betalen doe je aan de betaalautomaten in de parking. Je kunt alleen betalen met een betaalkaart. Treinreizigers krijgen een reductie. Meer informatie en tarieven vind je hier bij B-parking

Parkeren op straat

De parkeerdruk in de buurt van het station Gent-Sint-Pieters is omwille van de vele pendelaars sinds jaar en dag heel hoog.
Sinds de nieuwe ondergrondse parking de deuren heeft geopend, heeft de Stad Gent enkele maatregelen genomen om langparkeren op de openbare weg in deze buurt te ontmoedigen en het ondergronds parkeren aan te moedigen.
In het najaar 2016 ging het parkeerplan in de stationszone in. De stationsbuurt ligt in de gele tariefzone. Tussen 9 en 19 uur kunt u niet langer dan 3 uur parkeren. Voor 1 uur parkeren betaalt u 1.50 €, voor 2 uur parkeren 3.00 € en voor 3 uur parkeren 4.50 €. Na 19 uur parkeert u gratis en u kunt langer dan 3 uur parkeren. De zone waarbinnen dit tarief geldig is, herkent u aan de gele band op de parkeermeters. parkeermeter gele tariefzone

De plaatsen op de openbare weg komen dankzij het nieuwe parkeerregime regelmatiger vrij voor bewoners en klanten van de lokale handelaars.
Wie langer wil parkeren, kiest voor de ondergrondse parking of voor P+R Flanders Expo.