Je bent hier: HomeArchiefNieuwsberichtenPersberichten › Afbraak postgebouw zit op schema (juni/2007)

Afbraak postgebouw zit op schema (juni/2007)

op

Het postgebouw is eigendom van NMBS-Holding. Op 7 mei 2007 is de aannemer begonnen met de ontmanteling van de binnenkant van het kantoorgebouw (verwijderen van deuren, plafonds, wanden, ...). Het afval zal gesorteerd worden weggevoerd. Op dit ogenblik finaliseren specialisten de verwijdering van niet-gebonden asbest, die in twee stookruimtes op de bovenste verdieping rond leidingen zat. Dat gebeurt volgens de geldende reglementering en zonder gevaar voor de omgeving.

De metalen luifel aan de achterkant van het gebouw, waar de postwagens vroeger de gesorteerde post oplaadden, is met behulp van een kraan weggehaald. De luifel aan de kant van het spoor zal gedemonteerd worden tussen 18 en 22 juni 2007. Dat gebeurt 's nachts, omdat daarvoor spoor 1 buiten dienst moet worden gesteld (zonder hinder voor het treinverkeer). Aansluitend vanaf eind juni wordt de betonconstructie zelf  naar beneden gehaald, te beginnen aan het laagste middendeel van het gebouw. Het puin wordt voorlopig ter plaatse opgeslagen en gebruikt als natuurlijke helling voor de afbrekers.

Na het bouwverlof wordt alles ter plaatse vermalen en afgevoerd. Waardevol materiaal wordt gerecycleerd. De werkzaamheden duren tot november 2007.