Je bent hier: HomeArchiefNieuwsberichtenBewonersbrieven › Bewonersbrief: werken De Lijn aan wegdek Voskenslaan

Bewonersbrief: werken De Lijn aan wegdek Voskenslaan

op

Van 6 april tot en met 22 april 2019 herstelt De Lijn het wegdek in de bocht van de Sint-Denijslaan naar de Voskenslaan. Dit brengt onderstaande aanpassingen per vervoerswijze met zich mee. 

Impact voor voetgangers en fietsers
Als voetganger/fietser wandel je tussen de Voskenslaan en de Sint-Denijslaan langs de kant van de Voskenslaan met even huisnummers. Het zebrapad dat de Sint-Denijslaan met het station verbindt is niet bereikbaar. Oversteken van en naar het station doe je ter hoogte van de Fietsambassade/Optic Claeyssens. Fietsers moeten stapvoets langs de werf rijden.

De route rond de werf voor voetgangers en fietsers

Impact voor auto’s en taxi’s
Je rijdt van de Sint-Denijslaan naar de Voskenslaan via de R4 en de Kortrijksesteenweg.
Je rijdt van de Voskenslaan naar de Sint-Denijslaan via de N60 en de R4.

Impact voor tram en busreizigers
Tram 1 blijft rijden in beide richtingen.
Buslijnen 34, 35, 36 worden omgeleid in beide richtingen. Na de halte Kareelstraat rijdt de bus verder via de Snepkaai > Patijntjesstraat > Neermeerskaai > Koning Albertstraat naar station Gent-Sint-Pieters, en omgekeerd. Haltes Dupuislaan, Strandloperstraat, Wiemersdreef, Polikliniek Sint-Denijslaan en Roosakker worden tijdelijk niet bediend. Een kaart van de omleiding kan je hier bekijken.
Buslijnen 44, 45, 47, 49, 70, 71, 72, 76, 77 en 78  worden vanaf halte Gent Sterre omgeleid in beide richtingen via de Kortrijksesteenweg naar de Prinses Clementinalaan en omgekeerd. Haltes Hogeschool Gent en Textielinstituut worden tijdelijk niet bediend. Een kaart van de omleiding kan je hier bekijken.

Meer informatie vind je in de bewonersbrief.

De zone waarin gewerkt zal worden