Je bent hier: HomeArchiefNieuwsberichtenBewonersbrieven › Buurtbewoners krijgen bezoek experts voor staat van bevinding

Buurtbewoners krijgen bezoek experts voor staat van bevinding

op

Geachte,  

Ongetwijfeld weet u dat er binnenkort grote bouwwerken starten in en rond het Sint-Pietersstation. Het eerste wat zal gebeuren is de afbraak van het voormalige postgebouw, en het uitgraven van een ondergrondse parkeergarage, op het NMBS-parkeerterrein tussen de sporen en de K. Fabiolalaan. Het is gebruikelijk dat bij dergelijke ingrijpende bouwwerken voorzorgsmaatregelen worden getroffen voor de buurtbewoners. Zo is er een zone uitgetekend van 75 meter rondom de bouwplek. Elk huis, appartement, kantoorgebouw en handelspand binnen die cirkel zal preventief worden beschreven door experten, in een zogenaamde ‘staat van bevinding'.

Uw pand bevindt zich binnen de perimeter. Daarom brengen wij u op de hoogte dat het expertenbureau CASA-iso, in opdracht van onze aannemers, zich bij u zal melden met de vraag uw huis, flat, kantoor of handelspand te bekijken, te fotograferen en te beschrijven. Vanaf 1 juni 2007 zijn de experten op pad. Zij zullen een document tonen dat hun identiteit en opdracht bewijst. Als u niet meteen tijd heeft om hen binnen te laten, kan u later een afspraak met hen maken.

Het resultaat van het expertisebezoek is een ‘staat van bevinding' met foto's en een woordelijke beschrijving van uw pand.

Helemaal aan het einde van de werken zal een tweede bezoek door het expertisebureau plaatsivinden. Op die manier zal ondubbelzinnig elke mogelijke schade ten gevolge van de werken kunnen worden vastgesteld.

Hebt u nog vragen, aarzel dan niet om bij ons langs te lopen of  te bellen.

Met beleefde groet,

Het communicatieteam  INFOPUNT Project Gent Sint-Pieters, K. Maria Hendrikaplein 2, 9000 Gent, tel. 09 241 24 11, info@projectgentsintpieters.be