Je bent hier: HomeArchiefNieuwsberichtenNieuwtje › Nieuwe K&R K. Mathildeplein gebruiksklaar

Nieuwe K&R K. Mathildeplein gebruiksklaar

op

Vanaf nu kan je passagiers ophalen of afzetten aan het station aan de nieuwe Kiss & Ride op het Koningin Mathildeplein. De inrit tot deze K&R ligt aan de Voskenslaan, en is eenvoudig te bereiken vanuit zowel de Voskenslaan als vanuit de Sint-Denijslaan. De K&R naast de tramtunnel in de Sint-Denijslaan verdwijnt en wordt vervangen door parkeerplaatsen. 

Met de aanleg van deze zone wordt het ook voor wagens die van de Valentin Vaerwyckweg komen eenvoudiger om personen af te zetten. Waar sommige chauffeurs die uit deze rijrichting kwamen soms onreglementair op het fietspad parkeerden omdat ze de keerbeweging naar de oude K&R in de Sint-Denijslaan niet wilden maken, zal er met de nieuwe K&R geen enkele reden meer zijn om dit te doen. Zo wordt deze zone ook veiliger voor voetgangers en fietsers. 

Deze K&R wordt geen vast element van het plein, bij de start van de bouw van het S-gebouw en de heraanleg van het K. Mathildeplein wordt deze herbekeken. Wanneer dit zover is, wordt dit op tijd gecommuniceerd.