Je bent hier: HomeArchiefNieuwsberichtenPersberichten › Nieuwe plannen voor het station zijn afgewerkt

Nieuwe plannen voor het station zijn afgewerkt

op

De plannen voor de verbouwingen aan het station zijn bijgestuurd. Dankzij een constructieve samenwerking tussen de projectpartners resulteerde dit in een kwalitatief en duurzaam stationsontwerp met een hoge dakstructuur die architecturaal aansluit bij de reeds gebouwde overkapping. Zonnepanelen en het gebruik van energiebesparende maatregelen zoals warmtepompen, energierecuperatie, LED-verlichting enzovoort zullen van het station Gent-Sint-Pieters een duurzaam gebouw maken.

Door het beter benutten van de beschikbare ruimte en door meer gebruik te maken van etagerekken kan de voorziene capaciteit aan fietsplaatsen bovendien opgetrokken worden van 13.500 naar 17.000. Een goed beheer en een performant fietsdetectiesysteem moet een comfortabele overstap van fiets naar trein mogelijk maken.

Voor de zomer 2020 wordt een nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag ingediend. Daarna volgt het openbaar onderzoek. Eenmaal de aannemer is aangesteld, volgt nog een studiefase. De opstart van de werken wordt voorzien na de zomer van 2021. De streefdatum voor het einde van de werken blijft eind 2027.

Het persbericht kan je hier nalezen.

Enkele toekomstbeelden:

Bovenaanzicht overkapping met zonnepanelen

Hoge dakstructuur met zonnepanelen
 
Aanzicht van de overkapping vanaf een perron

Aanzicht vanaf een perron

Zijaanzicht van de overkapping

Zijaanzicht

Nachtbeeld