Je bent hier: HomeArchiefNieuwsberichtenBewonersbrieven › Openbaar onderzoek dienstgebouw Infrabel

Openbaar onderzoek dienstgebouw Infrabel

op

Infrabel heeft een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend voor een dienstgebouw (1) aan de Boentweg, tegen de sporen. De Boentweg (2) is een lokale weg die parallel loopt aan de Koningin Fabiolalaan, op de zone tegenover de Aaigemstraat. Het gebouw zal deels bovenop de bestaande ondergrondse parking gebouwd worden en deels bovenop een reeds gerealiseerde fundering.

Het ontwerp

De nieuwe infrastructuur bestaat uit een seinhuis en een kantoorgebouw voor het Infrabelpersoneel dat momenteel in de buurt van het station Gent-Sint-Pieters werkt. Verder komt op het niveau van de treinsporen ook een ‘logistiek centrum infrastructuur’ met een magazijn. De buitenaanleg naast het gebouw bevat een toegangsweg (3) langs de sporen en een stapelplaats met luifel (4). Voetgangers en fietsers kunnen het gebouw bereiken via de Boentweg, De toegang via de Koningin Fabiolalaan zal enkel gebruikt worden voor dienstwagens en hulpdiensten. 

(beeld: ORG-ARCH&TECO)

Bij het ontwerp is bijzondere aandacht gegaan naar duurzaamheid. De daken van de terugspringende volumes worden ingericht als daktuinen die vanop de straat zichtbaar zijn. Dit geeft een groen straatbeeld.

Het project is reeds voorgesteld op de infomarkt van 12 oktober 2021 van het Project Gent Sint-Pieters, maar indien je er niet bij kon zijn, kan je verdere informatie over dit dienstgebouw vinden op de website van Infrabel.

Het openbaar onderzoek vindt plaats van 10 december 2021 tot 8 januari 2022

Je kan de bewonersbrief hier lezen.