Je bent hier: HomeFoto en film › Toekomstbeelden

Toekomstbeelden

Station en omgeving

Station

Over de perrons 1 tot 7 komt een hoge dakstructuur met zonnepanelen die architecturaal aansluit bij de reeds gebouwde overkapping over de perrons 8 tot 12.

Bovenaanzicht van het vernieuwde station met zonnepanelen op de overkapping

Het station krijgt een fraaie, hedendaagse stationsgevel aan de zuidzijde (Sint-Denijslaan), het nieuwe Koningin Mathildeplein. Kenmerkend zijn de grote glaspartijen en royale toegangen.

beeld gevel station Koningin Mathildeplein

Een glazen lift brengt de treinreiziger comfortabel tot op zijn treinperron

Zijaanzicht van de perrons met hoge overkapping:

Nachtbeeld van het station

Het station gezien vanaf het Koningin Maria-Hendrikaplein:

De smalle reizigerstunnel wordt vervangen door een brede en ruime stationshal. De perrons zijn vanuit de hal bereikbaar via twee trappen, twee roltrappen in elke richting en twee liften.

Bus- en tramstation

Waar het postgebouw stond, staat nu reeds het eerste deel van een gloednieuw busstation. Het busstation met 12 perrons zal, na voltooiing, plaats bieden aan 24 gelede bussen. 

Toekomstig busstation, zicht op een perron waaraan twee bussen kunnen staan

Het nieuwe tramstation zal zich diagonaal onder de treinsporen bevinden, in de nieuwe stationshal. Alle tramlijnen zullen hier halte houden. Er komen vier sporen: twee in elke richting.

Verzicht van het tramstation, gelegen in de stationshal onder de treinsporen

Zicht op een perron van het nieuwe tramstation. Er staat een tram gehalteerd.


Projectontwikkeling

Koningin Mathildeplein

Aan het Koningin Mathildeplein komt een S-vormig gebouw.

Koningin Fabiolalaan

Op de zone C aan de Koningin Fabiolalaan komt het project Rinkkaai. Dit project voorziet in een 308 nieuwe woningen,  ruimte voor buurtwinkels en buurtondersteunende diensten. Deze functies worden verspreid over zes gebouwen, waaronder twee woontorens.

Heb je vragen of problemen bij het raadplegen van de documenten? Bel 09 241 24 11 of mail naar info@projectgentsintpieters.be.