Je bent hier: HomeInfo en inspraakInspraak › Dialoogcafé S-gebouw (2017)

Dialoogcafé S-gebouw (2017)

Op donderdag 20 april 2017 hebben een vijftigtal buurtbewoners en andere geïnteresseerden gedebatteerd over het toekomstige S- gebouw op het Koningin Mathildeplein, aan de zuidzijde van het station . 

Drie ontwerpen

Tijdens het dialoogcafé stelde sogent, het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf, de ontwerpen van 3 geselecteerde projectontwikkelaars voor, waarna de aanwezigen de pro’s en contra’s van elk voorstel konden bespreken. Belangrijke aandachtspunten vormden de invulling van het gebouw, de aandacht voor duurzaamheid, de aansluiting bij de bestaande omgeving en het toekomstige plein, de architectuur, mobiliteit en het gedeeld gebruik door de buurt.

 

Jury

De bevindingen van de aanwezigen werden als advies aan de professionele jury bezorgd. Op basis van dat advies, van de adviezen van de stadsdiensten en hun eigen beoordeling zal die jury een voorstel van rangschikking overmaken aan sogent. Als alles goed gaat, resulteert dit in een samenwerkingsovereenkomst met een projectontwikkelaar tegen eind 2017. De bouw zou dan kunnen starten in 2019.