Nieuw stadsgebouw aan de Koningin Fabiolalaan

De plannen voor het nieuwe stadsgebouw aan de Koningin Fabiolalaan zijn klaar. In het gebouw komt een basisschool voor 240 leerlingen, een kinderdagverblijf voor 28 kinderen, een buitenschoolse kinderopvang voor 56 kinderen en lokalen voor jeugdwerking. Verschillende ruimtes, zoals de refter en de sporthal, kunnen na de schooluren ook gebruikt worden door de buurt.
Stadsgebouw

Het ontwerp

De hoofdingang van het stadsgebouw komt aan het nieuw aan te leggen plein langs de Koningin Fabiolalaan, tegenover de Verpleegsterstraat. Het stadsgebouw voelt aan die zijde eerder geborgen aan en aan de zuidkant, de kant van de treinsporen, geeft het gebouw een speelse indruk door de vele buitenterrassen.

De buitenspeelruimte is zoveel als mogelijk onthard en wordt ingericht als een natuurspeelplaats met veel groen die visueel doorloopt in de omliggende groene ruimte.

Gedeelde ruimte en duurzame passiefbouw

Bij de opmaak van het ontwerp is er extra aandacht gegaan naar gedeeld en breed gebruik. Zo zullen de verschillende gebruikers van het gebouw heel gemakkelijk ruimtes kunnen delen. Ook de buurt zal delen van het gebouw kunnen gebruiken zoals de sporthal, het buitensportveld, de refter en de polyvalente ruimte. Door de combinatie van een goed geïsoleerd en compact gebouw met de maximale toepassing van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen en warmtepompen, wordt een energetisch passief stadsgebouw bereikt.

Planning

In juli 2024 wordt de omgevingsvergunning aangevraagd. Als alles volgens planning verloopt, kunnen de werken starten in 2025 en opent het stadsgebouw eind 2026.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.