Omgevingsvergunning voor Rinkkaai en de Stationsterrassen

Rinkkaai binnentuin

Rinkkaai

Sinds februari 2024 beschikt het project Rinkkaai over een uitvoerbare omgevingsvergunning voor de bouw van 6 gebouwen met 308 appartementen aan de Koningin Fabiolalaan, tegen de Snepkaai. De zone ligt tussen het Rijsenbergpark en de geplande fietsbrug die de fietser over De Leie naar de Blaarmeersen brengt. De bouw van de eerste gebouwen zal starten na de zomer.

AMS 1801 TRL GEN 20240521 Beeld E a

Stationsterrassen

Naast de Timichegtunnel, aan de Esplanade Oscar Van De Voorde, komen twee identieke woontorens van 60 meter hoog. Die tellen in totaal 206 appartementen. Tegen de spoorbedding is er een paviljoen van één verdieping waarin een restaurant of café komt. Centraal tussen de torens en het paviljoen komt er een nieuw plein dat aansluit op de esplanade. De omgevingsvergunning is verleend. De start van de bouw is voorzien in 2025.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.