Je bent hier: HomeVoorstelling projectPartnersOntwerpers › Poponcini en Lootens

Poponcini en Lootens

Poponcini & Lootens is een architectenteam dat zich wenst te profileren als een conceptuele vormgever voor een breed gamma van programma's, met voldoende realiteitszin voor het zoeken en vinden van concrete oplossingen, rekening houdend met de programmatorische wensen van de opdrachtgever, het budget en de constructieve vereisten. De maatschappelijke context en een specifieke houding t.o.v. het bestaande patrimonium zijn eveneens aspecten die bij de conceptvorming een belangrijke rol spelen.

Foto Poponcini en Lootens Architecten
Poponcini en Lootens architecten.

Vrij van enig dogma staan het kritisch inspelen op de omgeving en het nauwgezet opvangen van de signalen en behoeften van de opdrachtgever centraal. Dit resulteert in een gedifferentieerd en gearticuleerd ontwerp, dat op verschillende schaalniveau's leesbaar wenst te zijn.
Poponcini & Lootens kan zich beroepen op een ruime ervaring en knowhow in projecten met complexe programma's in complexe omgevingen, waarbij de stedenbouwkundige randvoorwaarden een belangrijke rol spelen.
Het ontwerpteam stelt zich tot doel het ontwerpen en bouwen van projecten met een hoog kwaliteitsgehalte, binnen de vooropgestelde planning en budget, waarin veiligheid en duurzaamheid verenigd worden en die functioneren tot voldoening en tevredenheid van de opdrachtgever.
Om dit te kunnen verwezenlijken wordt in elke stap van het proces, zowel in ontwerp- als uitvoeringsfase, een permanente kwaliteitscontrole gehandhaafd.
Ons kantoor heeft reeds ruime ervaring in kantoorbouw en in het organiseren van stedelijke gehelen. Dit zowel voor private partners als binnen de publieke sector.

We halen hier enkele voorbeelden aan uit het brede gamma van realisaties:
  • Project Helix te Antwerpen - Nieuwbouw van 13 appartementen en een commercieel gelijkvloers
  • Project MAVA te Steenokkerzeel - Nieuwbouw van kantoren op een spievormig restperceel
  • Business Centre Kallo - Bouwen van kantoren, ondergrondse parking en cafetaria in een industrieel park
  • Hogeschool Sint-Lukas Brussel - Renovatie en nieuwbouw van een campus voor hoger onderwijs
  • Project Arenberg te Leuven - Bouwen van kantoren en een parkeergarage in het Wetenschapspark Arenberg