Je bent hier: HomeVoorstelling projectProjectontwikkeling › Gebouw A4

Gebouw A4

Functie: wonen
Ontwerper: EUROSTATION
Status: in ontwerpfase

 

ligging van gebouw A4
Situering gebouw A4

Het gebouw A4, een rechthoekig volume met een hoger gelegen gedeelte aan de zuidwestzijde, omvat 30 appartementen op de verdiepingen en 2 commerciële ruimten in de onderste bouwlaag. 


Zicht op A4 vanaf de Koningin Fabiolalaan

Gezien de relatief grote bouwdiepte van het volume werd gezocht naar een mogelijkheid om langs verschillende invalshoeken toch voldoende zonlicht te voorzien voor de appartementen. Daarom komt er een rechthoekige uitsnijding middenin het volume, over de volledige hoogte van het gebouw. Op die manier heeft ieder appartement raamopeningen op minstens 2 gevels. Alle slaapvertrekken situeren zich op de noordkant. De leefvertrekken en terrassen werden op de andere zijden geplaatst. 

gelijkvloerse verdieping en dwarsdoorsnede
Plan van het gelijkvloers en dwarsdoorsnede

Er is een toegang tot de appartementen zowel via de Koningin Fabiolalaan als via de esplanade, langsheen de patio.
Het appartementsgebouw zal grotendeels in een lichte kleur worden uitgevoerd (lichte baksteen, borstweringen en raamkaders), het gelijkvloers krijgt enkele zwarte accenten ter hoogte van de ramen. Raamkaders uit aluminium zorgen voor reliëf in de gevel.

De presentatie over het gebouw A4 (stand van zaken aug/2014) vind je hier.

Heb je vragen of problemen bij het raadplegen van de documenten? Bel 09 241 24 11 of mail naar info@projectgentsintpieters.be.