Je bent hier: HomeVoorstelling projectProjectontwikkeling › Gebouw A5

Gebouw A5

Functie: Wonen, hotel, foodcourt
Ontwerper
Status

Ligging Queen Towers (A5)
Situering van zone A5
Keuze voor hoogbouw

Het verder aansnijden van open ruimte en bebouwen van bosrijke kavels is geen optie meer om op een duurzame manier antwoord te bieden aan de woningnood van deze en volgende generaties. Hoogbouw laat toe om compact en met grote dichtheid kwalitatief wonen te organiseren: energetisch interessant en ruimtelijk verantwoord. Als die toren vlak naast een openbaar vervoersknooppunt gelegen is, dan kan ook de mobiliteit op een duurzame manier georganiseerd worden. Door verschillende vormen van wonen en gemeenschappelijke open ruimte te organiseren ontstaat een nieuw soort hoogbouw: een verticale stad. 

Historiek bouwvergunning
  • 14 december 2012 tot en met 23 januari 2013: openbaar onderzoek.
  • 15 maart 2013: het Gentse stadsbestuur kent de vergunning toe voor twee woontorens in de Koningin Fabiolalaan aan het Sint-Pietersstation, de ‘Queen Towers’, ontwerp door Eurostation (Joana Ferraz)
  • 1 augustus 2013: de Provincie keurt de bouwvergunning goed op 1 augustus 2013 na een beroep door buurtbewoners.
  • De bewoners gaan in beroep bij de raad van vergunningsbetwistingen
  • 29 april 2014: Arrest Raad voor Vergunningsbetwisting: de Raad voor Vergunningsbetwisting heeft de stedenbouwkundige vergunning voor de Queen Towers aan de Koningin Fabiolalaan geschorst, zonder te zijn vernietigd.
  • 23 februari 2016: de Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigt de bouwvergunning voor de Queen Towers.
  • 3 oktober 2017: Er is een definitieve en uitvoerbare verkavelingsvergunning 
Heb je vragen of problemen bij het raadplegen van de documenten? Bel 09 241 24 11 of mail naar info@projectgentsintpieters.be.