Je bent hier: HomeVoorstelling projectProjectontwikkeling › S-gebouw

S-gebouw

Het toekomstige gebouw aan het Koningin Mathildeplein dat omwille van zijn vorm voorlopig het ’S-gebouw’ genoemd wordt, bevindt zich op een  strategische locatie aan de zuidzijde van het station Gent-Sint-Pieters.

Het nieuwe gebouw zal een totale bruto vloeroppervlakte hebben van maximaal 13.500m². Gezien de ligging wordt  voor het S-gebouw een gemengde invulling geambieerd. Minstens 50 % van die oppervlakte zal op de markt gebracht worden als betaalbare huurwoningen via het stedelijk huurkantoor huuringentOp de gelijkvloerse verdieping kunnen commerciële of kleinschalige publieksgerichte, zakelijke en/of sociale diensten komen die zich richten naar voorbijgangers, pendelaars, buurtbewoners en/of gebruikers van het S-gebouw zelf. Op het gelijkvloers komt in elk geval ook de vzw De Fietsambassade Gent

Voor de realisatie van het S-gebouw gaat sogent via een PPS-procedure (Publiek-Private Samenwerking) op zoek naar een private partner die dit gebouw zal bouwen.

S-gebouw

Dialoogcafé

Op 20 april 2017 vond een dialoogcafé over het S-gebouw plaats. De bevindingen van de aanwezigen werden als advies aan de professionele jury bezorgd. Op basis van dat advies, van de adviezen van de stadsdiensten en hun eigen beoordeling zal die jury een voorstel van rangschikking overmaken aan sogent, het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf.  Als alles volgens plan verloopt, wordt de rangschikking in de loop van het najaar bekend gemaakt.