Je bent hier: HomeVoorstelling projectStationsproject › Tram en bus

Tram en bus

Door de uitbreiding van het tramnet naar de deelgemeentes zullen in de toekomst zes tramlijnen halt houden aan het station Gent-Sint-Pieters. De stationsomgeving wordt dus nog belangrijker als knooppunt van openbaar vervoer. 
Om al deze reizigers het nodige comfort te bieden, komt er een gloednieuw en ruim tram- en busstation. Brede en overdekte perrons en haltes zorgen voor veiligheid, comfort en dienstverlening. Overstappen op openbaar vervoer zal nog eenvoudiger worden met goed herkenbare halteaanduidingen en informatieborden.

Tramstation

Het nieuwe tramstation zal zich onder de treinsporen bevinden. Er komen vier sporen: twee in elke richting. De perrons zijn voorzien op de extra lange Albatros-trams.

nieuw tramstation

Busstation

Waar het postgebouw stond, staat nu reeds het eerste deel van een gloednieuw busstation. Het busstation met 12 perrons zal, na voltooiing, plaats bieden aan 24 gelede bussen. Het is zo ontworpen dat overstappen op trams en treinen snel en comfortabel kan verlopen.

luifel busstation toekomst
Toekomstbeeld busstation
verlicht busstation
Huidig busstation (foto 19/06/2020)

 

De nieuwe Lijn- en Mobiliteitswinkel

In het stationscomplex komt er een nieuwe Lijn- en Mobiliteitswinkel. Daar zullen reizigers terechtkunnen met vragen over duurzame mobiliteit, dienstregelingen, tarieven... Uiteraard kunnen reizigers er ook hun vervoerbewijs kopen.