Bekijk deze e-mail in je browser
Nieuwsbrief 37

Header
Voorwoord

De treinreizigers en de buurtbewoners zullen het al gemerkt hebben: de werken aan het station zijn gezwind van start gegaan, maar liggen momenteel tijdelijk even stil. De vereiste bemalingsvergunning voor het oppompen van grondwater tijdens de werken is nog niet rond.

Lees verder
Stationsvernieuwing: bijkomend studiewerk

Sinds half maart kan er voorlopig niet verder gewerkt worden aan het station omdat er nog geen bemalingsvergunning is. Met die vergunning mag grondwater op de werf tijdelijk worden weggepompt zodat de funderingen en nieuwe ondergrondse ruimtes in het station, zoals een nieuwe fietsenparking, kunnen worden gebouwd.

Lees hier meer
Art station vierkant
Groot werfbezoek op zondag 11 september

Wil je wel eens een blik werpen achter de schermen van één van de grootste en meest bijzondere werven van Gent? Ben je benieuwd naar de uitdagingen die een dergelijk project met zich meebrengt, naar de technieken die gebruikt worden en naar wat er in de toekomst nog op planning staat? Hou dan zondag 11 september 2022 vrij in je agenda, want we organiseren weer een bezoek aan de stationswerken voor het grote publiek!

Dit jaar nemen we je weer mee op de werf, waar een ervaren gids je rondleidt en je een uniek zicht krijgt vanaf locaties die normaal gezien niet toegankelijk zijn voor het publiek. Inschrijven is vereist, dus hou onze website en Facebookpagina in de gaten voor meer details!

Toegankelijkheid tijdens de werken aan de sporen 6 en 7

Kom je naar het station en heb je zware koffers of ben je niet goed te been? Volg dan de toegankelijke route via de oude tramtunnel. In maart werd de helling ter hoogte van de werf in de centrale reizigerstunnel namelijk vervangen door een containerdoorgang met trap.

Lees hier meer
Art toegankelijkheid vierkant
Kort nieuws

Cocreatietraject zone B (Koningin Fabiolalaan)

In mei 2022 start een cocreatietraject voor de zone B aan de Koningin Fabiolalaan. Die zone ligt tegenover de Aaigemstraat tot Verpleegsterstraat. Via dit parcours gaan buurtbewoners onder begeleiding van een expert samen na welke buurtfuncties later op de zone B zouden kunnen komen. Het startschot van het traject werd gegeven met een eerste verkennend gesprek met de buurtbewoners op 21 maart. Het cocreatietraject zal 4 jaar lopen.

Lees hier meer

Lift naar overdekte K&R en taxizone

In de tweede helft van 2022 zal de overdekte Kiss & Ride en taxizone te bereiken zijn via een (tijdelijke) lift. Die biedt een goed alternatief voor de helling die van het station naar de taxi- en de K&R-zone loopt. In de toekomst zal de zone ondergronds verbonden zijn met het station, maar zolang de werken duren, biedt deze tijdelijke lift een oplossing voor veel reizigers.

Bezoek onze nieuwe website

De regelmatige bezoeker heeft het waarschijnlijk reeds opgemerkt: onze website zit in een nieuw, eigentijds jasje. Scroll door de tijdlijn, snuister door het uitgebreide foto– en filmarchief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond het station en de nieuwbouwprojecten. Reis je binnenkort via het station? Op de site kan je nog steeds terecht voor actuele informatie over de bereikbaarheid in en rondom het station tijdens de werken.

Unsubscribe