Toegankelijkheid tijdens de werken aan de sporen 6 en 7

Kom je naar het station en heb je zware koffers of ben je niet goed te been? Gebruik dan bij voorkeur de oude tramtunnel (opgelet, niet te verwarren met de huidige tramtunnel met de fotomuur).

Die tunnel ligt naast het busstation en is ook de eerste toegang tot het station als je van tram 1 komt. Hij voldoet aan de normen voor toegankelijkheid en is dus aangewezen voor reizigers met een beperkte mobiliteit of met koffers. Van daaruit kan je alle perrons bereiken via een opgaande roltrap. Vanaf het perron 9 tot 12 zijn er naast de op- en neergaande roltrappen ook liften aanwezig.

In maart 2022 werd de centrale reizigerstunnel die vertrekt vanuit de historische inkomhal aangepast ter hoogte van de werken. Tussen perron 5 en 8 ligt hier nu een containerdoorgang met een trap. Het was niet mogelijk om daar een helling te voorzien die voldoende comfortabel is en die voldoet aan de toegankelijkheidsnormen: het hoogteverschil tussen de bestaande reizigerstunnel en het nieuwe gedeelte van het station bedraagt op die plaats 2,27 meter en de te overbruggen afstand is beperkt omdat werfverkeer tussen de verschillende werfzones mogelijk moet blijven. Daardoor zou de helling te steil worden.

Als je als buurtbewoner de doorsteek wil maken van Koningin Maria-Hendrikaplein naar het Koningin Mathildeplein en een trap wil vermijden, neem je beter de oude tramtunnel.

Treinreizigers met beperkte mobiliteit kunnen steeds assistentie aanvragen van het NMBS-personeel. Meer info vind je op de website van NMBS.

220308 PGSP mobiliteit toegankelijke route 02
De toegankelijke route via de oude tramtunnel

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.