Met de trein

Het station wordt grondig verbouwd. Hierdoor zijn niet alle perrons in gebruik. Momenteel zijn de sporen en perrons 6 en 7 uit dienst.

Overzicht: bereikbaarheid van de treinperrons

De aangewezen routes naar het station en de treinperrons staan aangeduid in groen. Klik op de iconen met het logo van NMBS voor meer informatie over de verschillende in- en uitgangen van het station.

230928 cdc PGSP mobiliteit tevoet 01

Voor alle informatie en vragen over de dienstregeling en diensten van NMBS kan je steeds terecht aan één van de loketten in het station, op de website van NMBS of op het nummer 02 528 28 28.

Gewijzigde toegankelijkheid reizigerstunnel

Sinds 10 maart 2022 is de centrale reizigerstunnel in het station Gent-Sint-Pieters aangepast ter hoogte van de werken aan de sporen 6 en 7. Dit is de reizigerstunnel die loopt van de historische stationshal tot aan het Koningin Mathildeplein. De helling tussen de sporen 5 en 8 is vervangen door een container met trap. Door het grote hoogteverschil is het niet mogelijk om hier een helling te voorzien die voldoende comfortabel is en die voldoet aan de toegankelijkheidsnormen.

Opdat iedereen de perrons kan blijven bereiken, is een aanbevolen route aangeduid. Deze loopt via de andere reizigerstunnel ter hoogte van het busstation (de 'oude tramtunnel’). Die tunnel is geschikt voor reizigers met een beperkte mobiliteit en van daaruit kan men ook alle perrons bereiken via een opgaande roltrap. Vanaf het perron 9 tot 12 zijn er naast de op- en neergaande roltrappen ook liften aanwezig.

Reizigers met beperkte mobiliteit kunnen steeds assistentie aanvragen van het NMBS-personeel. Meer info vind je op de website van NMBS.

Meer informatie over de gewijzigde toegankelijkheid van de reizigerstunnel lees je in dit artikel.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.