Te voet

Tijdens de werken in de stationsbuurt blijft het station altijd bereikbaar voor voetgangers. Ook in de omliggende straten wordt de hinder voor voetgangers tot een minimum beperkt.

Overzicht: bereikbaarheid stationsomgeving te voet

De aangewezen wandelroutes zijn aangeduid in groen. Klik op de iconen met NMBS-logo voor meer informatie over de verschillende in- en uitgangen van het station.

230522 cdc PGSP mobiliteit tevoet

Gewijzigde toegankelijkheid reizigerstunnel

Sinds 10 maart 2022 is de centrale reizigerstunnel in het station Gent-Sint-Pieters aangepast ter hoogte van de werken aan de sporen 6 en 7. Dit is de reizigerstunnel die loopt van de historische stationshal tot aan het Koningin Mathildeplein. De helling tussen de sporen 5 en 8 is vervangen door een container met trap. Door het grote hoogteverschil is het niet mogelijk om hier een helling te voorzien die voldoende comfortabel is en die voldoet aan de toegankelijkheidsnormen.

Opdat iedereen de perrons kan blijven bereiken, is een aanbevolen route aangeduid. Deze loopt via de andere reizigerstunnel ter hoogte van het busstation (de 'oude tramtunnel’). Die tunnel is geschikt voor reizigers met een beperkte mobiliteit en van daaruit kan men ook alle perrons bereiken via een opgaande roltrap. Vanaf het perron 9 tot 12 zijn er naast de op- en neergaande roltrappen ook liften aanwezig.

Reizigers met beperkte mobiliteit kunnen steeds assistentie aanvragen van het NMBS-personeel. Meer info vind je op de website van NMBS.

Meer informatie over de gewijzigde toegankelijkheid van de reizigerstunnel lees je in dit artikel.

220308 PGSP mobiliteit toegankelijke route 02

Bereikbaarheid lift naar de ondergrondse taxistandplaatsen en Kiss&Ride

Op de hoek van het busstation is een lift geïnstalleerd die je naar de ondergrondse taxistandplaatsen en Kiss&Ride brengt. Hoe je de lift kan bereiken zie je op het plannetje hieronder.

230427 cdc PGSP mobiliteit voetganger lift 01

Download het kaartje hier.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.