Onze partners

De partners van het Project Gent Sint-Pieters
2.1_partners_logo_nmbs_kleur

NMBS

Website van NMBS

Een ruim, comfortabel en klantvriendelijk station

Met meer dan 55.000 instappende reizigers per dag is Gent Sint-Pieters het belangrijkste station in Vlaanderen. Omdat dit aantal nog zal stijgen, maken we het station klaar voor de toekomst. Comfort en een vlotte aansluiting met andere vervoersvormen staan daarbij voorop. Gent-Sint-Pieters wordt een pracht van een station, dat ook perfect toegankelijk is voor reizigers met beperkte mobiliteit.

2.1_partners_logo_infrabel_kleur

Infrabel

Website van Infrabel

De spoorweginfrastructuur in en rond Gent-Sint-Pieters wordt volledig gemoderniseerd. De nieuwe toegangen én bredere perrons zorgen voor een betere bereikbaarheid. Door de natuurlijke lichtinval via de perrons ontstaat er een aangename sfeer in de nieuwe stationshal. Door al deze investeringen en de verhoogde capaciteit zal Gent Sint-Pieters uitgroeien tot een van de meest klantvriendelijke stations van Europa.

2.1_partners_logo_delijn_kleur

De Lijn

Website van De Lijn

Eén draaischijf voor openbaar vervoer

De Lijn bouwt een gloednieuw bus- en tramstation aan Gent-Sint-Pieters. Dat is nodig om de reizigers op een vlotte manier te laten overstappen tussen trein, tram en bus. De vervoermaatschappij investeert daarnaast ook in nieuwe bus- en tramlijnen en in nieuwe infrastructuur.

2.1_partners_logo_stadgent_kleur

Stad Gent

Website van de Stad Gent

De toegangspoort tot het moderne Gent

Een stadsbestuur krijgt niet zo vaak de kans om een volledig stadsdeel te herdenken. Met het Project Gent Sint-Pieters nemen we die kans met beide handen. Dit vergt vanzelfsprekend ingrijpende werken. Maar in ruil voor die tijdelijke hinder krijgt Gent er een nieuwe wijk bij, met alle facetten die men van een moderne stad mag verwachten: woningen, kantoren, winkels, een station dat twee keer zoveel reizigers aankan, veel groen en vrijetijdsvoorzieningen. Het station - een van de belangrijkste toegangspoorten tot Gent - zal dan niet meer de sfeer uitstralen van een eeuw geleden maar een deur openen naar het moderne Gent.

2.1_partners_logo_vlaanderenwev_kleur

Agentschap Wegen en Verkeer

Website van het Agentschap Wegen en Verkeer

Van R4 rechtstreeks naar de stationsparking

Het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen voorziet bij voorkeur nieuwe ontwikkelingen in stationsomgevingen. Als men daar woningen en kantoren wil bouwen en ook treinpendelaars wil aantrekken, is een goede autobereikbaarheid van belang. Om praktische redenen is het immers niet voor iedereen mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken. Voor de stationsomgeving Gent Sint-Pieters kon die bereikbaarheid niet uitgebouwd worden via de bestaande wegen naar het station. Daarom is geopteerd voor een nieuwe verbindingsweg rechtstreeks van de stationssite naar de R4 van waar ook de E40 en de E17 vlot bereikbaar zijn.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.