Toekomstbeelden

Virtuele wandeling

Hoe zal het zijn om door het toekomstige station te wandelen? Krijg alvast een voorsmaakje dankzij onderstaande 3D-film:

Trap fietsenstalling

Station

Over de perrons 1 tot 7 van het station komt een hoge dakstructuur met zonnepanelen die architecturaal aansluit bij de reeds gebouwde overkapping over de perrons 8 tot 12.

Het station krijgt een fraaie, hedendaagse stationsgevel aan de zuidzijde (Sint-Denijslaan), het nieuwe Koningin Mathildeplein. Kenmerkend zijn de grote glaspartijen en royale toegangen.

Klik op de foto's om ze te vergroten.

Station GSP Kant Oostende Web
Toekomstbeeld station Gent-Sint-Pieters - Aanzicht vanaf Koningin Maria-Hendrikaplein
Toekomstbeeld station Gent-Sint-Pieters - Zijaanzicht nacht
Toekomstbeeld station Gent-Sint-Pieters - Bovenaanzicht
STA46 Station St Denijslaan 42

Glazen liften en roltrappen brengen de treinreiziger comfortabel tot op het perron. De smalle reizigerstunnel wordt vervangen door een brede en ruime stationshal. De perrons zijn vanuit de hal bereikbaar via twee trappen, twee roltrappen in elke richting en twee liften.

Klik op de foto's om ze te vergroten.

  • Stationshal liften trappen web
  • Toekomstbeeld station Gent-Sint-Pieters - Perron 6-7

Bus- en tramstation

Waar het postgebouw stond, staat nu reeds het eerste deel van een gloednieuw busstation. Het busstation met 12 perrons zal, na voltooiing, plaats bieden aan 24 gelede bussen.

Klik op de foto's om ze te vergroten.

  • Busstation
  • Busstation toekomstbeeld
    Toekomstbeeld van het busstation

Het nieuwe tramstation zal zich diagonaal onder de treinsporen bevinden, in de nieuwe stationshal. Alle tramlijnen zullen hier halte houden. Er komen vier sporen: twee in elke richting.

Klik op de foto's om ze te vergroten.

  • Tramstation Veraf
  • Tramstation Dichtbij

Projectontwikkeling

S-gebouw

Aan het Koningin Mathildeplein komt een S-vormig gebouw.

Klik op de foto's om ze te vergroten.

S-gebouw vanaf Koningin Mathildeplein© 360-architecten
S-gebouw binnentuin© 360-architecten
2.3_360-S-Gebouw-Gent-2020_04_01-Beeld-03-Voskenslaan_web© 360-architecten
S-gebouw vanaf Ganzendries© 360-architecten

* De aanleg van het Koningin Mathildeplein maakt geen deel uit van de ontwerpopdracht voor het S-gebouw. De voorgestelde visualisaties van het plein zijn hier louter illustratief en doen geen uitspraak over hoe het plein er in werkelijkheid zal uitzien. Het ontwerp van het plein zelf wordt opgemaakt naar aanleiding van de studieopdracht Masterplan Publieke Ruimte die momenteel loopt en de volledige inrichting van het openbaar domein in de ruime stationsomgeving onderzoekt.

Koningin Fabiolalaan

Op de zone C aan de Koningin Fabiolalaan komt het project Rinkkaai. Dit project voorziet in een 308 nieuwe woningen, ruimte voor buurtwinkels en buurtondersteunende diensten. Deze functies worden verspreid over zes gebouwen, waaronder twee woontorens.

Klik op de foto's om ze te vergroten.

Rinkkaai rivierkant
Rinkkaai plein
Rinkkaai vanaf Koningin Fabiolalaan
Rinkkaai binnentuin

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.