Cocreatietraject zone B (2022-2025)

In mei 2022 startte het cocreatietraject voor de zone B aan de Koningin Fabiolalaan (de zone tussen Aaigemstraat en Verpleegstersstraat). Via dit parcours gaan buurtbewoners onder begeleiding van een expert samen na welke buurtfuncties later op de zone B zouden kunnen komen. Het doel is om via activiteiten met de huidige buurt de gewenste ‘functie(s) anders dan wonen’ in de toekomstige nieuwbouwprojecten te onderzoeken en te bepalen. Het traject zal 4 jaar lopen.

Op maandag 21 maart 2022 vond er een eerste kennismaking van de buurt plaats met 'Schakel in lokaal cocreëren' die het cocreatietraject gedurende de volgende 4 jaar zal begeleiden. De inzichten die uit deze sessie voortkwamen kan je hier nalezen.

Op woensdag 8 juni 2022 werd een bijeenkomst georganiseerd waar de trajectbegeleider samen met bewoners verder aan de slag ging met die eerste inzichten. Één van de mogelijkheden die hieruit voortkwamen, is om aan het einde van de zomer een informele ontmoetingsplek te creëren. Op dinsdag 27 juni wordt een nieuwe bijeenkomst georganiseerd om dit idee verder uit te werken.

Locatie Zone B

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.