Je bent hier: HomeArchiefNieuwsberichtenPersberichten › Omgevingsvergunning voor verdere vernieuwing station

Omgevingsvergunning voor verdere vernieuwing station

op

De Vlaamse overheid heeft een omgevingsvergunning verleend voor de verdere vernieuwing van het station Gent-Sint-Pieters. De plannen daarvoor werden begin vorig jaar aangepast en zorgen voor een functioneel, autonoom toegankelijk en comfortabel station voor de reizigers. Er wordt nu een aannemer aangesteld, die voor het einde van de zomer van start moet gaan met de werken. De streefdatum voor het einde van de werken is eind 2027.

Deze tweede fase van de vernieuwing van het station omvat de sporen 1 tot en met 7. Deze krijgen een volwaardige overkapping, één die het comfort van de reizigers in alle weersomstandigheden garandeert en architecturaal aansluit bij de gebouwde overkapping over de al vernieuwde perrons.

Autonoom toegankelijk

Dankzij de vernieuwing wordt het station autonoom toegankelijk. De perrons worden verhoogd tot 76 centimeter, wat overeenstemt met de instaphoogte van de nieuwste treinen, waardoor reizigers eenvoudig in en uit de trein kunnen stappen. Naar elk perron komen naast twee roltrappen ook twee liften, zodat ook reizigers met een beperkte mobiliteit of geladen met een kinderwagen of met zware bagage eenvoudig naar alle perrons kunnen.

17.000 fietsparkeerplaatsen

Er komt in Gent-Sint-Pieters ook een forse uitbreiding van het aantal ondergrondse fietsparkeerplaatsen. Doordat de beschikbare ruimte beter wordt benut en gebruik wordt gemaakt van etagerekken komen er maar liefst 17.000 fietsplaatsen.

Lees het persbericht hier.