Je bent hier: HomeInfo en inspraakFrequently Asked Questions (FAQ) › Fietsen en fietsenstallingen

Fietsen en fietsenstallingen

Waar kan ik mijn fiets stallen tijdens de werken?

We streven ernaar om tijdens de werken het huidige aantal fietsenstallingen te handhaven. De plaats zal in functie van de werken wel af en toe veranderen.

Alle informatie over fietsenstallingen vind je terug bij bereikbaarheid.

Waar vind ik de gesloten fietsenstalling?

U kunt uw (brom)fiets stallen in een afgesloten en overdekte fietsenstalling in de Sint-Denijslaan, aan de achterzijde van het station. De stalling heeft camerabewaking en biedt plaats aan 612 fietsen. Meer info vind je hier.

Waar kan je met een scooter of motor terecht ?

Lichte motorfietsen (< 50 cc) kunnen in een voorbehouden zone naast de ondergrondse kiss & ride- en taxizone staan. Zwaardere motorfietsen moeten behandeld worden als auto's en dienen in de parking te staan (i.p.v. auto's in die zone). 

Waarom krijgen fietsen die in de stallingen staan een label door hun achterwiel?

De fietsenstallingen rond het station Gent-Sint-Pieters zijn er in de eerste plaats voor de pendelaars. De regel geldt dat fietsen niet langer dan drie weken mogen stilstaan om de beschikbare fietsenstallingen optimaal te laten gebruiken. Op regelmatige basis gaat de NMBS na hoeveel slapende fietsen in de stallingen staan. Alle fietsen, ook diegene die reglementair in de stallingen staan, krijgen een gekleurd label door hun achterwiel. Indien de fiets gedurende drie weken niet is gebruikt, wordt hij verwijderd naar het fietsendepot gebracht.

Mijn fiets is verdwenen uit de ondergrondse fietsenstalling. Waar kan ik terecht?

Fietsen die niet reglementair gestald staan of langer dan drie weken stilstaan worden verwijderd. Deze fietsen worden verzameld in het fietsendepot van het fietspunt in de oude tramtunnel.  Deze fietsen worden hier 3 maanden bewaard en verhuizen dan naar een centraal depot van stad Gent. Voor het ophalen van jouw fiets in het fietsdepot, contacteer APCOA op  0473 33 89 11.

Wat zijn de mogelijke fietsroutes?

Alle informatie over fietsroutes en doorgangen zijn terug te vinden bij de rubriek bereikbaarheid.

Heb je vragen of problemen bij het raadplegen van de documenten? Bel 09 241 24 11 of mail naar info@projectgentsintpieters.be.