Je bent hier: HomeVoorstelling project › Wat is Project Gent Sint-Pieters?

Wat is Project Gent Sint-Pieters?

Het station Gent-Sint-Pieters is gebouwd aan de vooravond van de Wereldtentoonstelling van 1913. Het werd de motor voor de ontwikkeling van een heel nieuw stadsdeel. Ongeveer een eeuw later staan we voor een operatie van dezelfde omvang: het station en zijn omgeving aanpassen aan de huidige behoeften.

Met het Project Gent Sint-Pieters willen de projectpartners:

  • Een knooppunt van duurzame mobiliteit creëren waarbij de verschillende vervoersmodi goed op elkaar zijn afgestemd. Concreet houdt dit in: een vernieuwd treinstation met een geïntegreerd tram- en busstation, voldoende en comfortabele fietsenstallingen en een goed bereikbare autoparking, kiss&ride-zones en taxizone.
  • De omgeving omvormen tot een aangename en duurzame woon- en werkomgeving met een concentratie van kantoren, woningen, commerciële voorzieningen en een bijkomende school nabij het station.
  • Een aantrekkelijk, veilig, toegankelijk en samenhangend openbaar domein aanleggen met vernieuwde toegangswegen, nieuwe pleinen en parken. Dit houdt ook in dat er duidelijke en veilige loop- en fietsroutes tussen het stadscentrum en andere stadsdelen moeten komen.

Een bondig overzicht van het Project Gent Sint-Pieters kan je ook vinden in onze brochure, die je tijdens de openingsuren kan afhalen in het Infopunt of hier kan downloaden [PDF - 11,47 MB]. 

Bekijk hier de korte introductiefilm waarin de verschillende facetten van het project worden toegelicht:

 

 

 

Heb je vragen of problemen bij het raadplegen van de documenten? Bel 09 241 24 11 of mail naar info@projectgentsintpieters.be.