Warmtepompen

De warmtepompen versluizen het teveel aan warmte naar plaatsen waar er warmte wordt gevraagd. Het rendement van de water/water- koelmachines is ruim het dubbele van de klassieke lucht/water warmtepompen. De toestellen worden opgesteld in de kelder van het station.

Dit systeem werkt goed bij buitentemperaturen boven 6°C, wat in België meestal het geval is. Warmtepompen functioneren niet zo goed bij erg koude buitentemperaturen. Daarom worden er CV-gasketels voorzien om indien nodig warmte te garanderen. Warmtepompen kunnen momenteel niet volledig voldoen aan de volledige warmtevraag.

De technieken worden uitgevoerd op het einde van de werken aan de sporen en perrons.

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.