Gebouw A4

Het gebouw A4, een rechthoekig volume met een hoger gelegen gedeelte aan de zuidwestzijde, omvat 30 appartementen op de verdiepingen en 2 commerciële ruimten in de onderste bouwlaag.
A4 10 01 w670
  • Functie Wonen
  • Ontwerper Eurostation NV
  • Adres Koningin Fabiolalaan
  • Status ontwerpfase

Ligging

Het gebouw ligt aan de Koningin Fabiolalaan, naast het toekomstige Koningin Paolaplein.

Er is een toegang tot de appartementen zowel via de Koningin Fabiolalaan als via de esplanade, langsheen de patio.

A4 10 00

Het ontwerp

Gezien de relatief grote bouwdiepte van het volume werd gezocht naar een mogelijkheid om langs verschillende invalshoeken toch voldoende zonlicht te voorzien voor de appartementen. Daarom komt er een rechthoekige uitsnijding middenin het volume, over de volledige hoogte van het gebouw. Op die manier heeft ieder appartement raamopeningen op minstens 2 gevels. Alle slaapvertrekken situeren zich op de noordkant. De leefvertrekken en terrassen werden op de andere zijden geplaatst.

Het appartementsgebouw zal grotendeels in een lichte kleur worden uitgevoerd (lichte baksteen, borstweringen en raamkaders), het gelijkvloers krijgt enkele zwarte accenten ter hoogte van de ramen. Raamkaders uit aluminium zorgen voor reliëf in de gevel.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.