Hellende tuin

De hellende tuin is een ontwerp van de Franse landschapsarchitect Alain Marguerit. De tuin biedt voetgangers een rechtstreekse en vlotte verbinding tussen het stationsgebouw enerzijds en de ondergrondse taxizone, de kiss & ridezone en de overdekte fietsenparking anderzijds. Een slingerpad met bankjes, zitmuurtjes en tribune vormt een rustpunt aan het drukke station. Het is een groene plek waar reizigers en andere voorbijgangers even kunnen uitrusten, elkaar ontmoeten of wachten op op hun overstap.
Hellende tuin

Verbinding met ondergrondse taxistalling en K&R

Het rechte pad loopt parallel met de lichtwand en is voorzien van een geul zodat reizigers met bagage op een comfortabele manier van de ondergrondse zone het station kunnen bereiken (en omgekeerd). Het slingerpad is aangelegd volgens de regels van toegankelijkheid en is geschikt voor rolstoelgebruikers.

Groene zone

De tuin bevat een rijkdom aan planten: kruidachtige vegetaties, bol- en knolgewassen en klimplanten en heesters. In januari 2015 werd gestart met de constructie van de tuin en in de zomer van 2015 werd er tijdelijk gras gezaaid. In het najaar 2015 werd de beplanting afgewerkt om op 5 oktober 2015 officieel open te gaan.

  • Hellende tuin 1 Web
  • Hellende tuin 2 Web

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.