Natuurpark Overmeers

Het park Overmeers is een natuurgebied van ongeveer 7 hectare. Het is sinds 22 september 2013 opengesteld als natuur- en educatief park. Wandelaars, natuurliefhebbers en scholen kunnen er volop genieten van het groen en de mooie waterpartijen. Blikvangers van het natuurpark zijn de watervogels en amfibieën die zich thuis voelen in de grote vijver en de beekjes.

De inrichting van Overmeers was een compenserende maatregel voor de nieuwe verbindingsweg - de Valentin Vaerwyckweg - die R4 met de parking van het station verbindt. Nu kan iedereen er genieten van een mooi stukje groen vlakbij het station Gent-Sint-Pieters.

Bekijk hier het inrichtingsplan van Overmeers (PDF - 233 KB).

Wil je Overmeers graag bezoeken?

Er zijn twee ingangen: in de Sint-Denijslaan, ter hoogte van de bushalte 'Wiemersdreef', en aan het fietspad in de V. Vaerwyckweg.

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.