Auto

Valentin Vaerwyckweg

De stationsomgeving moet ook met de auto vlot bereikbaar zijn. Om de (verkeers)leefbaarheid van de bestaande woonbuurt te waarborgen werd de Valentin Vaerwyckweg aangelegd. Dit is een rechtstreekse verbindingsweg tussen de R4 en het station en de stationsparking. De R4 is de ring rond Gent die ook aansluit op de E17 en de E40.

Plan Vaerwyckweg Web
De Valentin Vaerwyckweg vormt de verbinding tussen de R4 en parking Station.

Parking station

De ondergrondse parking is open sinds 2010, telt 3 niveaus en biedt plaats aan 2.754 wagens. Hij is deels gericht op de pendelaars, maar ook op de (toekomstige) bewoners en gebruikers van de kantoren en appartementen die bovenop de parking worden gebouwd.

De parking in- en uitrijden kan alleen via de Timichegtunnel die aansluit op de Sint-Denijslaan en Valentin Vaerwyckweg. De wandelafstand tussen het station en de parking bedraagt een vijftal minuten.

Betalen doe je aan de betaalautomaten in de parking. Je kunt alleen betalen met een betaalkaart. Treinreizigers krijgen een reductie. Meer informatie en tarieven vind je op de website van NMBS.

Op elke verdieping zijn er meer dan 20 plaatsen voor wagens voor personen met een beperkte mobiliteit voorzien.

Ook Cambio (autodelen) heeft gereserveerde standplaatsen op verdieping -1. Meer informatie vind je op de website van Cambio.

  • Timichegtunnel
    De parking is te bereiken via de Timichegtunnel
  • Parking
    De ondergrondse autoparking

Parkeren op straat

Sinds de nieuwe ondergrondse parking de deuren heeft geopend, heeft de Stad Gent enkele maatregelen genomen om langparkeren op de openbare weg in deze buurt te ontmoedigen en het ondergronds parkeren aan te moedigen. In het najaar 2016 ging het parkeerplan in de stationszone in. De plaatsen op de openbare weg komen dankzij het nieuwe parkeerregime regelmatiger vrij voor bewoners en klanten van de lokale handelaars.

Meer info over straatparkeren in Gent vind je hier.

Nieuwe toegang tot de scholencampus

De Valentin Vaerwyckweg heeft twee rijstroken en loopt langs de scholencampus. De campus sluit daarop aan via een T-kruispunt met verkeerslichten waardoor hij op een vlotte en veilige manier bereikbaar is vanuit alle richtingen.

Voorbij de scholencampus loopt de Valentin Vaerwyckweg verder naar de Sint-Denijslaan, waar verkeerslichten het kruispunt regelen. Als je de Sint-Denijslaan kruist, rij je via de nieuwe Timichegtunnel de ondergrondse parking binnen.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.