Koningin Mathildeplein (2016)

De Stad Gent werkt aan de plannen voor het Koningin Mathildeplein en wil graag rekening houden met de mening van de omwonenden en de toekomstige gebruikers van het plein.

Tot 2 oktober 2016 konden geïnteresseerden hun mening geven via een (digitale) enquête en via het participatieplatform van de Stad Gent. De verzamelde gegevens vormen de basis voor het uiteindelijke ontwerp.

Op 10 oktober 2016 gingen we nog een stapje verder: dan vond een workshop plaats waar deelnemers zelf aan de slag konden en digitaal een ontwerp konden maken.

Lees hier de synthese over het inspraaktraject over het Koningin Mathildeplein (pdf - 392 kB).

Deze ontwerpen hadden op het participatieplatform het meeste succes:

Vosplein

Een gevarieerd groen, verkeersluw plein voor omwonenden, pendelaars en scholieren met subtiele herinnering aan het Gentse icoon Luc De Vos. Ingezonden door Thomas D.

Groen ipv grijs

Bomen, groen, water, zitten, spelen, kiosk, bibliotheek, dienstencentrum, muziekschool, overdekte hal, ... voor buren en reizigers. Ingezonden door Myriam D.

Dewindboom

Een combinatie van kunst, modern en groen... waaraan ik spontaan dacht bij de vraag naar voorstellen voor het Koningin Mathildeplein. Naar mijn mening sluit dit, in combinatie met echt groen goed aan bij de stijl van het station (modern) en de populatie die er vertoeft (veel scholieren...). Ingezonden door Annick D.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.