Mobiliteit Koningin Maria-Hendrikaplein (2015)

Het Koningin Maria-Hendrikaplein vormt een belangrijk knooppunt van bus-, tram-, auto-, fiets- en voetgangersbewegingen. De partners van het project Gent Sint-Pieters willen de verkeersveiligheid op het plein verbeteren en voeren daartoe een onderzoek uit van die verschillende verkeersstromen. Daartoe deden ze observaties en metingen om het aantal verkeersgebruikers per modus (fietsers, voetgangers, openbaar vervoer, gemotoriseerd vervoer) in kaart te brengen, evenals de loop- enfietsroutes en het gedrag van gebruikers.

Ervaringen van gebruikers: workshop op 16 maart 2015

De projectpartners willen van de gebruikers (klankbordgroep, scholen, handelaars) zelf horen welke knelpunten zij ervaren, welke daarvan de belangrijkste zijn, en wat zij als oorzaak zien van deze knelpunten. Via een rondgang op het Koningin Maria-Hendrikaplein en een nabespreking op Infopunt, werden de bevindingen van het onderzoek van de projectpartners met de gebruikers besproken en aangevuld.

De resultaten daarvan leidden tot een concreet plan en implementering. Hieronder valt onder meer: nieuwe fiets- en wandelroutes, dubbele éénrichtingsfietspaden, symbolen die fietsrichtingen aangeven, zebrapaden en het herbestemmen van de zone voor het historische stationsgebouw als woonerf. Enkele resultaten hiervan kan je hier bekijken.

Het verslag van de workshop vind je hier

IMG 0790 Custom

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.