Afbraak postgebouw zit op schema (juni/2007)

Geplaatst op 04 jun. 2007

Het postgebouw is eigendom van NMBS-Holding. Op 7 mei 2007 is de aannemer begonnen met de ontmanteling van de binnenkant van het kantoorgebouw (verwijderen van deuren, plafonds, wanden, ...). Het afval zal gesorteerd worden weggevoerd. Op dit ogenblik finaliseren specialisten de verwijdering van niet-gebonden asbest, die in twee stookruimtes op de bovenste verdieping rond leidingen zat. Dat gebeurt volgens de geldende reglementering en zonder gevaar voor de omgeving.

De metalen luifel aan de achterkant van het gebouw, waar de postwagens vroeger de gesorteerde post oplaadden, is met behulp van een kraan weggehaald. De luifel aan de kant van het spoor zal gedemonteerd worden tussen 18 en 22 juni 2007. Dat gebeurt 's nachts, omdat daarvoor spoor 1 buiten dienst moet worden gesteld (zonder hinder voor het treinverkeer). Aansluitend vanaf eind juni wordt de betonconstructie zelf naar beneden gehaald, te beginnen aan het laagste middendeel van het gebouw. Het puin wordt voorlopig ter plaatse opgeslagen en gebruikt als natuurlijke helling voor de afbrekers.

Na het bouwverlof wordt alles ter plaatse vermalen en afgevoerd. Waardevol materiaal wordt gerecycleerd. De werkzaamheden duren tot november 2007.

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.