Afsluiten centrale reizigerstunnel van 16/12 tot 22/12

Geplaatst op 14 dec. 2021
IMG 20211214 140759 Web
Van donderdag 16 december tot en met woensdag 22 december 2021 wordt de reizigerstunnel ter hoogte van de sporen 6 en 7 afgesloten.

De stationswerken gaan aan een vlot tempo vooruit. Vandaag zijn de perrons 6 en 7 al afgebroken en zijn de beschoeiingswerken grotendeels uitgevoerd. Deze laatste zorgen voor een stevige wand tussen de werfzone en de overige perrons en sporen zodat die veilig in gebruik kunnen blijven tijdens de werken. Momenteel is de aannemer ook bezig met het uitgraven van de oude funderingen en spoorbeddingen. In deze fase worden ook delen van de tunnels afgebroken, waaronder ook van de centrale reizigerstunnel.

Afbraak reizigerstunnel

Van donderdag 16 december tot en met woensdag 22 december 2021 wordt de reizigerstunnel ter hoogte van de sporen 6 en 7 afgebroken. Er wordt ook een nieuwe tijdelijke trap naar perron 8 gebouwd en de doorgang via de container wordt aangepast.

De werken worden uitgevoerd tussen 7 en 22 uur en dit ook op zaterdag. Indien nodig, wordt er zondag verder gewerkt. Er vindt geen nachtwerk plaats. Er worden stofschermen geplaatst om de hinder zoveel als mogelijk te beperken. Er kan lawaaihinder zijn.

Gevolgen voor bereikbaarheid

De doorsteek voor voetgangers tussen het Koningin Maria-Hendrikaplein en het Koningin Mathildeplein zal in die periode uitsluitend via de oude tramtunnel (ter hoogte van het busstation) verlopen. De nodige signalisatie wordt aangebracht.

Toegang tot de perrons:

  • Kom je van het K. Maria-Hendrikaplein?

Dan kan je de sporen 1 tot 5 bereiken via de centrale reizigerstunnel. De sporen 9 tot 12 zijn alleen te bereiken via de oude tramtunnel (ter hoogte van het busstation). Alle sporen zijn via de oude tramtunnel te bereiken.

  • Kom je van het K. Mathildeplein?

Dan kan je de sporen 1 tot 5 alleen bereiken via de oude tramtunnel (ter hoogte van het busstation). De toegang tot de sporen 9 tot 12 blijft bereikbaar langs alle ingangen aan het K. Mathildeplein.

211216 omleiding reizigerstunnel

Verdere planning

  • Na de uitgraafwerken worden de nieuwe funderingen uitgevoerd die als basis dienen voor de kolommen, spoorbakken, perrons en het dak.
  • Voor de zomer van 2023 is het spoorviaduct van de sporen 6 en 7 klaar en gaat spoor 6 opnieuw in dienst. Tegen eind 2023 zal het perron 7-8 afgewerkt zijn.
  • Aansluitend starten de werken voor de sporen 4 en 5.

Lees de bewonersbrief hier.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.