Afsluiten oude tramtunnel van 17/01 tot 27/01

Geplaatst op 13 jan. 2022
IMG 20220112 121509 FB
Nu het bouwverlof achter de rug is gaan de stationswerken verder met het uitgraven van de oude funderingen en spoorbeddingen en de afbraak van de tunnels. Na de centrale reizigerstunnel in december, wordt deze maand de oude tramtunnel afgebroken.

Afbraak oude tramtunnel

Van maandag 17 januari tot en met woensdag 27 januari 2022 wordt de oude tramtunnel ter hoogte van de sporen 6 en 7 afgebroken. Er wordt ook een nieuwe tijdelijke trap naar perron 8 gebouwd en de doorgang via de container wordt aangepast.

De werken worden uitgevoerd tussen 7 en 22 uur en dit ook op zaterdag. Indien nodig wordt er verder gewerkt op zondag. Er vindt geen nachtwerk plaats. Er worden stofschermen geplaatst om de hinder zoveel als mogelijk te beperken. Er kan lawaaihinder zijn

Gevolgen voor bereikbaarheid

De doorsteek voor voetgangers tussen Voskenslaan/Sint-Denijslaan naar busstation zal voor voetgangers in die periode enkel via de nieuwe tramtunnel verlopen. Er staan reeds vooraankondigingsborden en de nodige signalisatie wordt aangebracht.

Toegang tot de perrons:

  • Kom je van het busstation?

Dan kan je de sporen 1 tot 5 bereiken via beide tunnels (oude tramtunnel en centrale reizigerstunnel. De sporen 8 tot 12 zijn alleen te bereiken vanuit de stationshal, door de centrale reizigerstunnel.

  • Kom je van de Voskenslaan of Sint-Denijslaan?

Dan kan je de sporen 1 tot 5 alleen bereiken via de centrale reizigerstunnel. De toegang tot de sporen 8 tot 12 blijft bereikbaar langs beide ingangen aan het Koningin Mathildeplein.

220112 cdc PGSP mobiliteit tevoet omleiding station 01

Verdere planning

  • Na de uitgraafwerken worden de nieuwe funderingen uitgevoerd die als basis dienen voor de kolommen, spoorbakken, perrons en het dak.
  • Voor de zomer van 2023 is het spoorviaduct van de sporen 6 en 7 klaar en gaat spoor 6 opnieuw in dienst. Tegen eind 2023 zal het perron 7-8 afgewerkt zijn.
  • Aansluitend starten de werken voor de sporen 4 en 5.

Lees de bewonersbrief hier.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.