Afsluiting reizigerstunnel Sint-Denijslaan (maa/2013)

Geplaatst op 14 mrt. 2013

Persmededeling 14 maart 2013

Reizigerstunnel station Gent-Sint-Pieters kant Sint-Denijslaan gesloten in het weekend van 16-17 maart en het weekend van 23-24 maart 2013.

De reizigerstunnel kant Sint-Denijslaan wordt weer wat verder afgebroken om de sporen 10 en 11 te kunnen realiseren. De overdekte, hellende loopbrug die zich nu onder spoor 12 bevindt, wordt dan verder doorgeschoven tot aan spoor 9. Op die manier blijft de toegang tot het station vanuit de Sint-Denijslaan verzekerd.

Omdat de reizigersuitgang cruciaal is voor een vlotte doorstroming van de reizigers, moeten de werken worden uitgevoerd op een moment dat er weinig treingebruikers zijn. Dit kan alleen 's nachts of in het weekend. Er is gekozen om de werken gedurende twee weekends uit te voeren.

Voor het weekendwerk zijn volgende data voorzien (behoudens weersomstandigheden):

  • Op zaterdag 16 maart en zondag 17 maart. In dit weekend worden de voorbereidende werken gerealiseerd.
  • Op zaterdag 23 maart en zondag 24 maart.

Tijdens die weekends zal de toegang tot de reizigerstunnel vanaf de Sint-Denijslaan gesloten zijn en zijn de perronsporen 9 en 12 buiten dienst. Het station blijft aan die kant wel toegankelijk via de oude tramtunnel.

De ingang kant Koningin Maria-Hendrikaplein blijft normaal toegankelijk.


Nog vragen?
Aarzel niet om contact op te nemen met Gisèle Rogiest bij het Infopunt als u nog vragen heeft of verdere inlichtingen wenst.
Tel. 09 241 24 11 of 0474 63 26 43 of via mail info@projectgentsintpieters.be.

Download het persbericht hier (pdf - 336 kB)

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.