Afvoer van grond voor verbouwing station

Geplaatst op 13 jun. 2022
IMG 20220609 104403
Op 10 juni 2022 zijn de graafwerken voor de verbouwing van het station Gent-Sint-Pieters opnieuw gestart. Daarna worden de funderingen gebouwd die als basis dienen voor de kolommen, de spoorbakken, de perrons en het dak van de sporen 6 en 7.

Afvoer van grond

Tot 11 juli zal een deel van de uitgegraven grond worden afgevoerd. Dit brengt frequent werfverkeer met zich mee. Niet alle grond zal evenwel worden afgevoerd: een gedeelte van de afgegraven grond wordt op de werf gestockeerd en later hergebruikt.

De afvoer van grond zal voornamelijk via de oude trambedding in de Sint-Denijslaan in de richting van de Kortrijksesteenweg verlopen. Het werfverkeer rijdt daar in zijn eigen bedding.

Vanaf het kruispunt met de Kortrijksesteenweg komt het werfverkeer op de openbare weg om via Sterre weg te rijden.

De aannemer is er zich van bewust dat dit een druk fietspunt is en neemt dan ook de nodige veiligheidsmaatregelen onder andere door een steward in te zetten. Vrachtwagenchauffeurs zijn op de hoogte van het drukke fietsverkeer.

Er wordt opnieuw een wielwasinstallatie ingezet die de vrachtwagens reinigt en ervoor zorgt dat er zo weinig mogelijk zand of modder op de openbare weg terecht komt.

Bouwverlof

Dit jaar loopt het bouwverlof van 11 juli tot en met 31 juli. In die periode zullen er dus nauwelijks werken worden uitgevoerd.

Lees de bewonersbrief hier.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.