Aquafin hinder door collectorwerken Sint-Denijslaan

Geplaatst op 07 apr. 2007

21692B-infobrief april 2007 1

contactpersoon Herman De Schamphelaere 03 450 47 83 03 450 44 45 herman.deschamphelaere@aquafin.be

Betreft: Collector Koningin Maria Hendrikaplein - Koning Albertlaan (deel Koningin Maria Hendrikaplein) - projectnr. 21692B

Mevrouw/Mijnheer

Zoals u weet voert Aquafin, in opdracht van het Vlaamse Gewest en in samenwerking met de stad Gent, werken uit in uw buurt. Het betreft de uitvoering van het project Collector Koningin Maria Hendrikaplein - Koning Albertlaan (deel Koningin Maria Hendrikaplein)'. Het doel van dit project is een omleiding te maken van de bestaande hoofdafvoer van het afvalwater omwille van de geplande werken aan het Sint-Pietersstation. De werken zijn nu in hun laatste fase getreden en vragen een nogal omslachtige overgangsprocedure in de Mussestraat, de P. Clementinalaan en de Sint-Denijslaan:

  • in de Mussestraat moet ter hoogte van het rondpunt de aansluiting van de persleiding worden gerealiseerd
  • ook ter hoogte van het kruispunt van de Voskenslaan en de Sint-Denijslaan dient de persleiding overgeschakeld te worden
  • in de P. Clementinalaan moeten de regenweeraansluitingen geconstrueerd worden vanuit de nieuwe leiding naar de oude leiding

Voor de overschakelingsfase in de Sint-Denijslaan zijn we verplicht een deel van de weg af te sluiten, meer bepaald vanaf de ingang van de Sporthogeschool tot aan het rondpunt met de Voskenslaan en dit van maandag 23 tot en met vrijdag 27 april 2007. De toegang voor de plaatselijke bewoners blijft verzekerd, doch dient men er rekening mee te houden dat door noodzakelijke werken de toegang tot de opritten moeilijk zal zijn.

Het tijdelijk pompstation dient uitgebreid te worden met een tijdelijke persleiding waarvoor op de wegenis aan de borduurzijde een bovengrondse persleiding moet worden geplaatst. Via deze persleiding zal het afvalwater getransporteerd worden naar het rondpunt. Enkel deze manier van werken kan er voor zorgen dat de Ledebeek gevrijwaard blijft van lozingen van afvalwaters. Gezien de straat wordt afgesloten voor doorgaand verkeer en voor de uitvoering van deze werken slechts één zijde van de weg zal worden gebruikt, hopen we dat de plaatselijke bewoners toch over voldoende parkeermogelijkheden blijven beschikken.

Alvast onze oprecht dank voor uw begrip en medewerking. Hebt u toch nog vragen, aarzel niet en neem contact op met de projectleider of de werftoezichter die de werken dagelijks opvolgt. U vindt een lijst met nuttige contactadressen op de ommezijde.

Met hoogachting,

Gaby Rappoort Herman De Schamphelaere

verantwoordelijke Minder Hinder projectleider Projectbeheer

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.