Asfaltwerken Kortrijksesteenweg 7/09 tot 9/10

Geplaatst op 02 sep. 2020

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op maandag 7 september met asfalteringswerken op de Kortrijksesteenweg. De weg gaat telkens dicht in één richting en het verkeer zal moet omrijden. Op einde van de werken wordt ook het kruispunt met de Prinses Clementinalaan geasfalteerd gedurende twee nachten.

Wat en waarom?

De werfzone loopt in de Kortrijksesteenweg (N414) vanaf de rotonde “De Sterre” tot aan het kruispunt met de Fortlaan (Citadelpark). Voor een beter wegcomfort en de veiligheid komt er nieuw asfalt op het wegdek en de fietspaden. Ook de parkeerstrook in kasseien tussen de Prinses Clementinalaan en de Koningin Astridlaan wordt heraangelegd. Aan het kruispunt met de Fortlaan (Citadelpark) wordt een middeneiland aangelegd om de veiligheid van de zwakke weggebruiker bij het oversteken te verhogen. Ook de oversteekplaats aan A. Musschestraat en de Sint-Denijslaan wordt aangepast. De werken starten op maandag 7 september en zullen bij goed weer klaar zijn tegen midden oktober.

Timing en impact

Fase 1: van 7 september tot 22 september

Het verkeer (en fietsers) richting De Sterre kan langs de werfzone blijven rijden, het verkeer richting Gent centrum rijdt om via de Krijgslaan, E. Clauslaan en Hofbouwlaan. Fietsers volgen dezelfde omleidingsroute. In deze fase blijft het kruispunt met de Prinses Clementinalaan/Burggravenlaan open. Alle andere zijstraten aan de kant van de werkzone zijn afgesloten van de steenweg (zie plannetje op ommezijde), met uitzondering van de doodlopende straten, zie de bereikbaarheid verder in de brief. De ontsluiting van de straten in de zone tussen Kortrijksesteenweg en Krijgslaan gebeurt via de Krijgslaan. De Koning Leopold II-laan blijft bereikbaar via de Willem van Nassaustraat en Lamoraal van Egmontstraat.

Fase 2: van 23 september tot 8 oktober

De aannemer werkt vanaf nu op de andere rijrichting. Het verkeer (en fietsers) richting Gent centrum kan nu langs de werfzone passeren. Het verkeer richting de Sterre rijdt via de stadsring (R40) en de E. Clauslaan richting de Sterre. Fietsers rijden ook terug via dezelfde omleidingsroute. Net zoals in fase 1 blijft het kruispunt met de Prinses Clementinalaan/Burggravenlaan open en worden alle andere zijstraten in de werkzone afgesloten van de Kortrijksesteenweg. De straten in de zone tussen de Voskenslaan en de Kortrijksesteenweg kunnen ontsluiten via de Voskenslaan en in de Koningin Astridlaan zal een keerbeweging richting station mogelijk zijn via middenzone (parkeerstrook).

Fase 3: nachtwerken (8 en 9 oktober)

Tijdens de laatste fase wordt het asfalt vernieuwd op het kruispunt van de Prinses Clementinalaan met de Kortrijksesteenweg. Het kruispunt gaat dicht van 21u tot 6u op 8 en 9 oktober. Deze werken gebeuren ‘s nachts om het (tram)verkeer overdag zo weinig mogelijk te hinderen. Het verkeer vanaf het station naar de Burggravenlaan volgt een omleiding via de Oostendestraat, Fortlaan en Krijgslaan. In de omgekeerde richting zal het verkeer moeten rijden via de Krijgslaan, Fortlaan, Kortrijksesteenweg en Koningin Elisabethlaan. Het doorgaand verkeer in de Kortrijksesteenweg richting De Sterre zal omgeleid worden via de Fortlaan Krijgslaan, Paul de Smet de Naeyerplein, Congreslaan en Onafhankelijkheidslaan, richting centrum zal omgekeerd dezelfde omleidingsroute gevolgd worden.

Een overzicht van de werfzones en omleidingen vind je op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.