Bewonersbrief: heraanleg oversteekplaats Voskenslaan

Geplaatst op 15 jun. 2021
Bewonersbrief heraanleg oversteekplaats voskenslaan

Van 22 juni tot 9 juli (start van het bouwverlof) wordt de oversteekplaats aan de Voskenslaan ter hoogte van het Koningin Mathildeplein heraangelegd. De oversteekplaats wordt beter afgestemd op het bestaande voet- en fietspad dat langs het Koningin Mathildeplein loopt.

Wat houden deze werken in?

Het zebrapad wordt verplaatst zodat het aansluit op het voetpad. Er wordt een nieuwe fietsoversteek aangelegd, die eveneens aansluit op het bestaande fietspad.
Het busperron 23 wordt ingekort zodat bussen op een veilige manier kunnen wegrijden met de minst mogelijke hinder voor voetgangers en fietsers. Er wordt ook blindengeleiding aangebracht.
De lichtenregeling maakt geen deel uit van deze werf: dit wordt nog verder onderzocht en wordt later aangepast.

Verkeersimpact tijdens de werken

  • Voetgangers en fietsers volgen een lokale omleiding.
  • De bussen van Keolis, MaxMobiel en Flibco die hun halteplaats hebben aan het perron 23 zullen tijdelijk halte houden aan hun oude halte in de Sint-Denijslaan, naast de tramtunnel. Automobilisten kunnen deze zone tijdens de werken dus niet gebruiken om te parkeren.
  • Autobestuurders: de doorgang tussen Voskenslaan en Sint-Denijslaan voor wagens blijft mogelijk.

Lees hier de bewonersbrief over deze werken.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.