Bewonersbrief: Openbaar onderzoek en infomoment projectontwikkeling A5

Geplaatst op 10 mrt. 2020
Bewonersbrief openbaar onderzoek en infomoment projectontwikkeling a5

De Stad Gent organiseert van 13 maart tot en met 11 april 2020 een openbaar onderzoek naar aanleiding van de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor een gebouw langs de Esplanade Oscar van de Voorde. Bij een openbaar onderzoek krijg je inzage in het dossier en kan je op de plannen reageren.

Het gaat om het bouwproject ‘de Stationstuinen’ dat zich situeert op de zone A5 aan de Esplanade Oscar van de Voorde, naast de sporen en de Timichegtunnel (zie afbeelding onderaan). Groep Caenen Capital Fund en Triple Living hebben bij de Stad Gent de aanvraag voor het bouwproject ingediend. Het gebouw zal plaats bieden aan een hotel, een food court (verschillende restaurants met een gemeenschappelijke zitplaats) en appartementen.

Uitnodiging infomoment op woensdag 18 maart

Wij nodigen je graag uit op het infomoment over de Stationstuinen, dat wij op 18 maart doorlopend tussen 17 uur tot 20.30 uur organiseren in het Infopunt, Prinses Clementinalaan 215. Je zult er de maquette en infoborden over het project kunnen bekijken. De ontwerpers zullen aanwezig zijn om een mondelinge toelichting te geven aan de hand van de beelden en plannen. Je zult er ook informatie over de aangevraagde omgevingsvergunning en het verloop van de procedure vinden.

Nadien blijven de infoborden en de maquette gedurende een maand beschikbaar in het Infopunt.

Plan zone A met aanduiding van zone A5

Kan je er niet bij zijn op 18 maart 2020?

Dan kan je de plannen bij de Stad Gent inkijken tijdens de periode van het openbaar onderzoek.
✓ je kan bepaalde dossierstukken raadplegen via het publiek loket: ga naar stad.gent/nl/wonen-verbouwen/omgevingsvergunning/openbare-onderzoeken-tijdens-vergunningsaanvragen en zoek op dossiernummer OMV_2020009324.
✓ indien je het volledige dossier wil raadplegen, dan kan dat bij de Balie Bouwen, Administratief Centrum Stad Gent, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent - 3de verdieping
• OPEN: maandag, dinsdag, en vrijdag van 9 tot 12.30 uur
• woensdag van 9 tot 12.30 uur en van 14 tot 16 uur
• dinsdag ook op afspraak tussen 16.30 en 19 uur.
• GESLOTEN: donderdag en zaterdag

De bewonersbrief kan je hier nalezen.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.