Bewonersbrief: werken voetgangers- en fietsersdoorgang K. Mathildeplein

Geplaatst op 18 mrt. 2020
Bewonersbrief werken voetgangers en fietsersdoorgang k mathildeplein

Update 24/03: Gezien de huidige situatie is het mogelijk dat de planning niet kan gevolgd worden. We houden u op de hoogte.

Van woensdag 1 april tot en met vrijdag 24 april vernieuwt de Stad Gent een deel van de voetgangers- en fietsersdoorgang op het Koningin Mathildeplein. Er wordt ook een K&R- zone aangebracht.

De zone (zie kaartje met werfzone hieronder) wordt opnieuw geasfalteerd, het smalste deel aan de Voskenslaan wordt verbreed en er worden afwateringswerken uitgevoerd. Nadien worden wegmarkeringen aangebracht op het voet- en fietspad en op de nieuwe K&R-zone.

Ingeval van onvoorziene weers- of werfomstandigheden kan deze planning wijzigen. Er zal niet gewerkt worden tijdens het bouwverlof, van maandag 13 april tot en met zondag 19 april.

Impact

Voor voetgangers en fietsers die van Ganzendries of Sint-Denijslaan (kant Kortrijksesteenweg) naar het station komen of voetgangers die door het station naar het K. Maria-Hendrikaplein willen gaan, zijn er geen omleidingen.

Voetgangers en fietsers richting Voskenslaan en Sint-Denijslaan zullen lokaal omgeleid worden (zie plan hieronder):

  • Voetgangers die van of uit de richting Ganzendries komen richting Voskenslaan/Sint-Denijslaan worden omgeleid via het plein. Zie de oranje pijlen op het plan.
  • Voetgangers die via de oude tramtunnel aan de kant Voskenslaan naar of van het station gaan, volgen een route richting de Sint-Denijslaan. Zie de oranje pijlen op het plan.
  • Fietsers volgen in beide richtingen de route langsheen het plein (zie groene pijl).

De werken kunnen geluidshinder en/of geurhinder met zich mee brengen, de aannemer doet zijn best om dit te beperken tot het minimum.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.