Bezoek alle aan-gang-zijnde werven van het project Gent Sint-Pieters op zondag 20 september 2009

Geplaatst op 24 aug. 2009

Wandel rond in de toekomst van het belangrijkste station in Vlaanderen! U daalt drie verdiepingen af in de bouwput waar later 2800 auto's ondergronds zullen parkeren. U wandelt doorheen de nieuwe Timichegtunnel, nog voor hij helemaal is uitgegraven. U komt in de tunnel waar trams en bussen 6 jaar lang (dus voorlopig) in omleiding zullen doorrijden. U ziet hoe de R4 via een nieuwe auto- en fietsverbinding wordt verbonden met het station. U krijgt uitleg bij alle toekomstige plannen: wat verdwijnt, wat blijft, wat verhuist, wat wordt ruimer, waar komen er nieuwe gebouwen?

Wilt u precies weten hoe de totaal vernieuwde stationsomgeving er over 10 jaar zal uitzien? Waarom er zoveel verandert aan de bus- en tramhaltes? Waarom Infrabel de verkeerswisselaar voor treinen richting Brugge bouwt ter hoogte van de Snepkaai? U krijgt gedetailleerde technische uitleg van de ingenieurs en architecten.

Wanneer: zondag 20 september 2009 om 14 (!) uur. Verzamelplaats: Lumatgarage (gewezen garage van De Post), Koningin Fabiolalaan 20, Gent

Programma

14:00 Welkom en toelichting bij het Project Gent Sint-Pieters en het spoorviaduct aan de Snepkaai.

14:45 Start van de geleide wandelingen op de werven. Per groep van 25 personen is er een gids. Op elke werf krijgt u deskundige uitleg.

  • Werf ondergrondse parkeergarage
  • Werf Timichegtunnel en Werf tijdelijke tramtunnel
  • Werf verbindingsweg R4
  • Werf inrit ondergrondse K&R en rest van het Koningin Maria-Hendrikaplein
  • Het toekomstige Prinses Mathildeplein en wandeling door het station
  • Prinses Clementinalaan

17:15 Mogelijkheid tot vragen stellen bij een afsluitend drankje

Praktisch

Reserveren is noodzakelijk. U kan zich telefonisch inschrijven via Gentinfo (09 210 10 10) vanaf woensdag 26 augustus t.e.m. donderdag 17 september 2009. Gentinfo is bereikbaar van maandag t.e.m. zaterdag, telkens van 8 tot 19 uur.

  • Het gaat om een stevige wandeling, enige fysieke conditie is nuttig
  • Rolstoelgebruikers en kinderen jonger dan 9 jaar kunnen om veiligheidsredenen NIET deelnemen
  • Trek stevige stapschoenen en sportieve kledij aan (regenjas, paraplu en rubberlaarzen bij regenweer)
  • Gent-Sint-Pieters ligt buiten de zone die op 20/09/09 autovrij is

Graag tot zondag 20 september 2009!

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.