Bouw A2 - situatie vanaf 10 augustus 2015

Geplaatst op 16 jul. 2015

Geachte mevrouw, geachte heer,

Half juni 2015 zijn de voorbereidende werken voor de bouw van het kantoorgedeelte van de A2, langsheen de K. Fabiolalaan, naast het VAC Virginie Loveling gestart. Het gebouw bestaat uit een kantoorgedeelte en een woongedeelte voor een 30-tal appartementen. Het gelijkvloers zal plaats bieden aan horeca en/of winkels.
In eerste instantie wordt alleen het kantoorgedeelte gebouwd.

Op 12 en 13 augustus 2015 wordt er een torenkraan geplaatst op de K. Fabiolalaan ter hoogte van het nieuw op te richten gebouw. Het einde van de ruwbouw is voorzien eind dit jaar.

Situatie vanaf 10 augustus 2015

Voetgangers
De voetgangers kunnen de K. Fabiolalaan altijd blijven gebruiken en dit langs de kant van de huizen.
Omdat het gebouw A2 op een van de ingangskernen naar de parking wordt gebouwd, is de toegang aan de kant K. Fabiolalaan afgesloten voor de gebruikers van de parking. Deze kern blijft wel beschikbaar als nooduitgang bij eventuele calamiteiten. Voetgangers kunnen de parking bereiken via de fietsenparking en de doorgang op -1 of via de volgende kern in de K. Fabiolalaan.

Fietsers: alternatieve fietsroute
Het voet/fietspad dat naast de weg naar het seinhuis loopt en toegang geeft tot de overdekte fietsenparking, zal worden gebruikt als laad- en loszone. Daarnaast is ook het dubbelzijdig fietspad op de K. Fabiolalaan ter hoogte van A2 tot eind dit jaar ingenomen door de kraan.
Daarom is er een alternatieve fietsroute voorzien. Die loopt van de K. Fabiolalaan richting Timichegtunnel en gaat linksaf op de begane grond, parallel met de toren van het VAC, vanwaar je rechtstreeks naar de tijdelijke tramtunnel fietst.
De esplanade naar de overdekte fietsenparking is ook via deze weg toegankelijk. De aannemer heeft de nodige inrichtingsmaatregelen genomen zodat de fietsers op een comfortabele manier hun bestemming kunnen bereiken.

Auto’s: eenrichtingsverkeer
Voor de auto’s komt er vanaf 10 augustus 2015 eenrichtingsverkeer tussen de Aaigemstraat en het K. Maria-Hendrikaplein. Het verkeer vanuit de Snepkaai richting station wordt afgeleid via de Aaigemstraat en K. Boudewijnstraat. In de richting van de Snepkaai blijft de K. Fabiolalaan open voor het verkeer.
De bewonersparkeerplaatsen in de K. Fabiolalaan blijven behouden.

Werfverkeer
Het laden en lossen voor de bouw van A2 gebeurt op de werf zelf, en dus niet op de openbare weg.
De aanvoer van materialen gebeurt via de V. Vaerwyckweg en de Timichegtunnel. De opleggers zullen omwille van de veiligheid het terrein niet achterwaarts verlaten, maar maken een kleine lus: ze rijden naar de K. Fabiolaan ter hoogte van het seinhuis, volgen dan ongeveer 100 meter de K. Fabiolalaan en slaan dan meteen links in, richting Timichegtunnel en V. Vaerwyckweg. Die weg is door een sluis ontoegankelijk gemaakt voor personenwagens zodat er geen sluipverkeer door de Timichegtunnel naar de Rijsenbergbuurt kan rijden.

Heeft u nog vragen? Contacteer ons gerust.

Met vriendelijke groeten
Het Infopunt Project Gent Sint-Pieters

Download de informatiebrief hier (PDF - 190 Kb).

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.