Centrale reizigerstunnel afgesloten tussen 22 april en 15 mei 2024

Geplaatst op 18 apr. 2024
20240417 reizigerstunnel 3
Tussen maandag 22 april 9 uur en woensdagochtend 15 mei 2024 is de centrale reizigerstunnel afgesloten ter hoogte van de sporen 3 tot 5. In die zone wordt de reizigerstunnel afgebroken voor de vernieuwing van de sporen en perrons 4 en 5. Er is een omleiding voorzien via de andere reizigerstunnel tussen het busstation en het Koningin Mathildeplein.

Voorbereidende werken

Op zaterdag 20 april 2024 starten er reeds voorbereidende werken in de centrale reizigerstunnel. Die zal daartoe worden versmald, maar de doorgang blijft mogelijk tot maandagochtend 22 april 9 uur.

Gevolgen voor de bereikbaarheid van de treinperrons vanaf 22/04

Voor reizigers die van het Koningin Maria-Hendrikaplein komen:

  • Vanuit de centrale stationshal kun je alleen de perrons 1 en 2 bereiken. De perrons 3 tot 12 zijn alleen te bereiken via de andere reizigerstunnel tussen busstation en Koningin Mathildeplein (oude tramtunnel). Zie foto hieronder.

Voor reizigers die van het Koningin Mathildeplein komen

  • De perrons 7 tot 12 zijn bereikbaar
  • De perrons 1 tot 3 kan men alleen bereiken via de reizigerstunnel richting busstation (oude tramtunnel).


20240417 tramtunnel 2

Doorsteek tussen het Koningin Maria-Hendrikaplein en het Koningin Mathildeplein

De doorsteek voor voetgangers door het station tussen het Koningin Maria-Hendrikaplein en het Koningin Mathildeplein zal in die weken uitsluitend via de reizigerstunnel richting busstation verlopen.

Deze reizigerstunnel heeft geen trappen en is dus ook de toegankelijke route die aangeraden wordt voor reizigers met koffers en buggy’s, voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn.

240416 cdc PGSP mobiliteit tevoet omleiding centrale reizigerstunnel

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.