Civitas mobiliteitsproject rond af met filmpje en wedstrijd

Geplaatst op 03 sep. 2012

Het Europese Civitas-project eindigt in september 2012 en de resultaten mogen gezien worden. Heeft u ook al een fietstocht op maat uitgestippeld met de fietsrouteplanner? Of is het u opgevallen dat de gelede hybride bussen op lijn 3 heel wat comfortabeler en stiller rijden dan de trolleybussen? Met de auto bent u vast al geholpen door de LED-borden van het nieuwe verkeersgeleidingssysteem. In september duiken in Gent videoboxen op met daarin een leuk filmpje over wat Civitas zoal veranderd heeft. Daarbij hoort ook een wedstrijd waarmee men onder andere een citytrip naar Parijs kan winnen. Met de trein uiteraard.
In een leuk kortfilmpje trekken drie studenten op onderzoek naar de meest opvallende realisaties in het Gentse straatbeeld. Vanaf zaterdag 1 tot en met zondag 30 september 2012 zal hun frisse reportage te zien zijn via de knalblauwe videoboxen in de centrale stadsbibliotheek, het AC Zuid, De Lijnwinkel, de Stadswinkel in de Raadskelder van het belfort, het Mobiliteitsbedrijf, Max Mobiel en het STAM. Het Civitas-filmpje is ook online te bekijken via de website http://www.civitasgent.be/.

‘Mobiele' prijzen te winnen

Meespelen met de bijhorende wedstrijd is eenvoudig. Los twee eenvoudige vragen op waarvan het antwoord in het filmpje terug te vinden is, vul de schiftingsvraag in en win. Want wie heeft nu geen zin in een van de vele - duurzaam en mobiele - prijzen zoals een citytrip met de Thalys, een ballonvaart, retrofietsen, een romantisch boottochtje in de binnenstad, De Lijn rittenkaarten en NMBS-railpassen.

De wedstrijd loopt van zaterdag 1 tot en met zondag 30 september 2012. Het wedstrijdreglement en de deelnemingsformulieren voor de CIVITAS wedstrijd vindt men vanaf zaterdag 1 september 2012 op de website http://www.civitasgent.be/ of aan de balie van de publieke ruimtes waar de videoboxen zijn opgesteld.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.